hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel'den partililere mesaj! Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2028'deki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde parti içinde yapılan yorumlar gündemde. Özgür Özel, parti kurmaylarına adaylık tartışması uyarısında bulundu. Aday tartışmasını gündeme getirmenin CHP’ye güç kaybettirme amacı taşıdığını söyledi. Özel, “CHP’nin Genel Başkanı olarak, kendi adaylığımı dayatmak gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZEL CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

    Özel, ''CHP’nin Genel Başkanı olarak, kendi adaylığımı dayatmak, CHP’nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun.'' ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti içinden gelen kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yorumlarına ilişkin ilk kez konuştu. Aday olmam demedi, “Adaylığımı dayatmayacağım” vurgusu yaptı. Ve partideki yetkili isimlere seslendi;

    ''Dün MYK toplantısında açıkça ifade ettim. Hiçbir arkadaşımın bu tartışmalara dahil olmasını doğru bulmam, istemem.  Gönüllerimizdeki ortak  bir duyguyu ön plana çıkarmak lazımdır. Kimin gönlünden kimin geçtiğinin hiçbir önemi yoktur. Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak.'' dedi.

    Özel yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmişti. Ancak parti içinden Özel’in de aday olabileceği yönündeki açıklamalar dikkat çekmişti. Özgür Özel partisinin grup toplantısında verdiği mesajlarında, adaylık tartışmasının CHP’ye zarar vereceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın, CHP’nin gücünü azaltmaktan başka bir gayreti yoktur.'' şeklinde konuştu.

    PARTİLİLERE DE KISKANMAMA UYARISI DA YAPTI

    Özel, ''Hiçbir değerinden korkmadan, popülerleşeni kıskanmadan, güçlenen destekleyerek, doğrumuzu alkışlayarak, bu partinin tüm belediyelerindeki yıldızlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow