Ordu-Giresun Havaalanına ilk uçak indi

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanması amacıyla 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan, Avrupa’da 1. ve dünyada 3. deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı’na ilk uçak bu sabah indi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Ordu-Giresun Havalimanı'na sabah saatlerinde İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın "Batman" isimli tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı.
Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km’lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı’na ilk uçak saat 08.38’de iniş yaptı. İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul’da yaşayan Orduluları getiren Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak Atatürk Havaalanı’ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptı. Uçak, Giresun yönünden 08.38’de Ordu-Giresun Havaalanı’na rahat bir iniş gerçekleştirdi. Toplam 136 yolcusuyla Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan uçak, yeni yolcularını aldıktan sonra alandan ayrıldı.
Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı adeta gelin gibi süslendi. Koruma görevlilerinin sıkı bir güvenlik uyguladığı havalimanının içi ve dışı Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun posterleriyle süslendi.
Öte yandan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı: Yurt genelinde kar ve don alarmı!
YARIN (11 NİSAN) OKULLAR TATİL Mİ? Kar yağışı nedeniyle kar tatili olan iller var mı, hangileri?
Nişanlısı İçin Hazırladığı Sürpriz, Kabusa Döndü: Sprey Boya Patladı, Hastanelik Oldu!
Ölüm döşeğinde itiraf: Dedesi babası çıktı! DNA testi öncesi mezardan kemikleri çalındı
SON DAKİKA... Dava 8 Mayıs'a ertelendi! Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldırı düzenlendi...