MİT TIR'larıyla ilgili 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı

HSYK, MİT TIR'ları soruşturmasında 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı aldı. Hakim ve savcılar, soruşturmadaki şüpheliler ile önceden görüşerek, "uydurma gerekçelerle" dinleme kararını vermekle suçlanıyor.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında MİT mensuplarının dinlenmesine yönelik karardan önce şüphelilerle irtibat halinde oldukları ve usulsüz dinleme kararı verildiği gerekçesiyle 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı aldı.
Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları duruşması sona erdi
Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Hüseyin Görüşen, Nuri Yiğit ve Şadan Sakınan ile Ankara Hakimi Süleyman Köksaldı ve eski Ankara Hakimi Hakan Oruç hakkındaki inceleme kararı onaylanmak üzere aynı zamanda Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderildi.
Amanpaour'dan Erdoğan'a: ''Gazetecilere neden savaş açtınız?''
Haklarında inceleme izni istenen 4 savcı ve 2 hakimin, FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği ileri sürüldü.
Obama: “Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsızım"
Talep yazısında, MİT mensuplarının yürüttükleri yardım faaliyetlerini öğrenmek ve bu faaliyeti deşifre etmek amacıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile kaçakçılığının önlenmesi uydurma gerekçeleriyle usul ve yasaya aykırı şekilde telefonlarının dinlenmesi için Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinden ilk dinleme kararının talep edildiği hatırlatıldı.
Sakınan'ın 7 Ocak 2014 günü dinleme kararı verilmeden önce sabah saatlerinde, FETÖ/PDY amaçları doğrultusunda hareket eden şüpheliler ile dinleme kararı hakkında görüştüğü, Kuriş, Görüşen ve Yiğit'in de Sakınan ile irtibat halinde oldukları ileri sürüldü.
Hakimler Köksaldı ve Oruç'un ise MİT mensuplarının, yürüttükleri yardım faaliyetlerinin öğrenilmesi ve bu faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile kaçakçılığın önlenmesi uydurma gerekçeleriyle usul ve yasaya aykırı şekilde telefonlarının dinlenmesine karar verdikleri savunuldu.
Talep yazısında, iddiaların müfettiş tarafından incelenmesi ve delil elde edildiğinde soruşturmaya geçilmesi istendi. Bu hakim ve savcılar hakkında, inceleme kararının onaylanması ve soruşturma izni verilmesi halinde meslekten ihraç dahil çeşitli disiplin cezaları gündeme gelebilecek.
SON DAKİKA
-
19. 29
Bakan Bolat, Suriye'de temaslarına devam ediyor
-
19. 13
ABD-İran görüşmesinin ikinci turunda yer bilmecesi: 'Kalenin yerini değiştirmek profesyonel bir hatadır'
-
19. 01
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
-
18. 51
Sırrı Süreyya Önder kimdir, nereli? Sırrı Süreyya kaç yaşında?
-
18. 42
Drift yapan sürücüye 52 bin 712 lira ceza
-
18. 42
Rusya’nın Sumi saldırısında yeni görüntü