Kurtulmuş ile Baydemir arasındaki diyalog: Bir şeyler yapmak lazım

Dün Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 55. yıldönümü törenine HDP adına Osman Baydemir katılmıştı. Törende Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile Baydemir arasında ilginç bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı.
Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik ikili arasında yaşanan diyaloğu köşesine taşıdı.
"Şimdi ne olacak?" sorusunu ikilinin "Bir şeyler yapmak lazım" diye yanıtladığını ifade eden Çelik, şöyle yazdı:
Kurtulmuş bir kez daha aldı sözü:
- Ben o dönemde size alan yaratmak için açıklama yaptım, biliyorsunuz. "Böyle bir ortamda HDP'nin Meclis'te olması şanstır" dedim.
"Biliyorum" dedi Osman Baydemir:
- Öyle ama dediğim gibi, iki taraf da izin vermedi ve işte geldiğimiz nokta bu oldu. Şimdi bedeli yine biz ödüyoruz.
Ben adeta bir tenis maçı izler gibi bir Baydemir'e, bir Kurtulmuş'a dönerek takip ediyordum bu diyaloğu.
Sırrı Süreyya Önder, AYM'den tutuklu vekiller için randevu aldı
"Pekiyi ne olacak" diye sordum ikisine birden.
Soruyla eş zamanlı olarak iki taraftan da benzer yanıtlar geldi.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş "Neyse, bakalım... O dönem geçti, bir fırsat kaçtı ama şimdi artık geleceğe bakmamız lâzım. Bir şeyler yapmak lâzım" derken HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir de, "Aynen öyle" dedi; "Bir şeyler yapmak lâzım."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi