Karaman taciz sanığının ilk duruşması
Karaman'da 10 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık Muharrem B.'nin avukatlığını kimse üstlenmek istemedi ancak CMK gereği bir avukat sanığın avukatlığını üstendi. Öğretmen Muharrem B., davaya SEGBİS sistemiyle uzaktan katılacaktı ama daha sonra mahkeme salonuna getirildi. Sanık Muharrem B., ifadesinde, ''Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım. Ben suçsuzum'' dedi. Davada sanık Muharrem B.,'ye toplamda 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Karaman'daki cinsel istismar davasında sanık Muharrem B.,'ye toplamda 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, "Çocuğun nitelikli cinselistismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleriizletme" suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem B.'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamudavası açmıştı.
Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin,"Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve"müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş,sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.
Baro Başkanı: Eksiklik varsa temyize gideceğiz
Mağdur 10 çocuktan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, sanık Muharrem B.'nin aldığı cezanınbekledikleri düzeyde bir ceza olduğunu ve sanığın indirim almadığını belirtti. Yılmaz, mahkeme kararını yazılı olarak aldıktan sonra eksiklik var ise kararı temyize götüreceklerini belirtti.
Karaman’da 2012-2015 arasında Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye “tecavüz” ve “cinsel istismar”da bulunmak, 5 öğrenciye yönelik cinsel istismarını 2015-2016 öğretim yılı başında Ereğli’de kiraladığı evde sürdürmekle suçlanan öğretmen Muharrem B.’nin yargılanmasına Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlandı.
Ensar Vakfı'na bayraklı kamuflaj
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan ''cinsel istismar'' davasına, sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden güvenlik nedeniyle getirilmeyerek, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılacaktı ama daha sonra duruşma salonuna getirildi.. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün sadece cinsel istismar davasının görülmesine karar verildi. Başka dava alınmadı.
Çocuklar duruşmaya getirilmedi
Mağdur çocuklar da duruşmaya getirilmedi. Çocukların psikolojileri açısından yeniden ifadelerinin alınmayacağı, daha önceki ifadelerinin kayıtlarının sanığa izlettirileceği belirtildi.
Duruşmada sanık Muharrem B.'nin ifadesine alındı. Cinsel saldırı sanığı öğretmenin, ifadesinde tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. "Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı" diyen sanık, "Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum'' diye ekledi.
Eşi de tanıklık yaptı
Mahkemede tanık olarak dinlenen sanık Muharrem B.'nin eşi H.B. ise boşanma davalarının sürdüğünü belirterek, "Boşanma davamız sürüyor. Bu olaylar ortaya çıkmadan evden ayrılmıştım. Evdeki adamla, dışarıdaki adam bir değil. Çok farklıydı. Bana çok kötü davranıyordu" dedi.
Sanığın Muharrem B. ifadesinin ardından görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun müdürü Ayhan Yılmaz, müdür yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, rehber öğretmen Süheyla Kahvecioğlu ile mağdur çocuklardan bazılarının öğrenim gördüğü Karaman İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ziya Güler, müdür yardımcıları Ramazan Taş, Mehmet Üzüm'ün tanık olarak ifadeleri alındı.
Tanıklar ifadelerinde 'cinsel istismar' olaylarından haberdar olmadıklarını ve öğretmen Muharrem B.'nin çevresinde iyi tanınan birisi olduğunu ve sosyal faaliyetlerle yakından ilgilendiklerini söyledikleri öğrenildi.
Tanıkların ifadesinin ardından duruşma savcısı, mütalaasını tamamladı. Söz avukatlara geçti.
Karaman sanığını hiçbir avukat savunmak istemedi
Ensar Vakfı, iş arkadaşları ve köylülerinin gözüyle Karaman zanlısı Muharrem B.
30 baro davaya müdahil olacak
Mağdur çocuklardan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Bora Başkanı Oktay Yılmaz, "5 mağdur çocuğun avukatlığını ben üstlendim. Diğer 5 çocuğun da Ensar Vakfı'nın avukatlarının savunacağını biliyorum. Başta Karaman Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Barolar Birliği olmak üzere yaklaşık 30 baronun çocukları komisyonunda görevli avukatlar, davaya müdahil olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olacak" dedi.
Sanığa akıl sağlığı yerinde raporu verildi
Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, "Çocukların ifadeleri alındı. Adli Tıp Raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Bir avukat güçlükle ikna edildi
Oktay Yılmaz, sanığı savunmak için de Karaman Barosu'na kayıtlı hiçbir avukatın kabul etmediğini, ancak CMK gereği bir avukat arkadaşlarını güçlükle ikna edip, sanığın avukatlığını üstenmek zorunda kaldığını belirtti.
Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüde başta CHP'li milletvekilleri, çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.
Ensar Vakfı ve KAİMDER'in müdahilliği kabul edildi
Ensar Vakfı ve KAİMDER, mağdur oldukları gerekçesiyle davaya müdahil olmak istedi. CNN TÜRK muhabiri Hatice Demircan'ın verdiği bilgiye göre, Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu duruşmaya avukatlık cübbesiyle geldi ve 'çocuklar adına orada olduklarını' söyledi. AK Parti vekilleri açıklama yaparken, davayı izlemeye gelenler arasında tartışma yaşandı.
Duruşma salonu hınca hıç dolu
Davanın görüldüğü 40- 50 kişi kapasiteli salonda, yoğun katılım nedeniyle yaklaşık 100 kişi bulunuyor. Salonda ifadeleri daha önce alındığı için mağdur çocuklar ve aileleri gelmedi. Sadece avukatları duruşmaya katıldı.
Duruşmaya ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen baroların çocuk hakları komisyonları ile bireysel olarak katılmak isteyen avukatların talepleri alındı. Heyet ardından olayların yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği'nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti.
Duruşmaya ara verildi
Heyet, duruşma kapalı olacağı içinde gözlemci ve izleyici olarak bulunan siyasetçiler ve sivil toplum kuruşların salonu boşaltmasını istedi. Milletvekillerinin itirazı üzerine mahkeme heyeti, salondan 09.45'de ayrılıp duruşmaya ara verdi.
Duruşmayı izlemeye gelenler arasında CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, milletvekilleri Hüsnü Bozkurt, Gaye Usluer, Nur Hayat Altaca, Candan Yüceer, Ali Şeker, Burcu Köksal yeraldı. Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka da duruşmayı izlemeye geldi.
Adliye önünde protesto
Duruşmada mağdurlara destek için Karaman'a gelen bazı sivil toplum kuruluşları da, adliye binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki güvenlik noktasından içeri alınmadı. Aralarında Ankara Kadın Platformu, Eğitim-İş, İlerici Kadınlar Derneği, Emekci Harekat Partili Kadınlar, Birleşik Kamu İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, 'Ensar vakfı kapatılsın', 'Tecavüzcüleri korumayın', 'Tecavüzcüyü koruyan bakanlar istifa' şeklinde slogan attı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kartalkaya'daki yangında çocukları ile ölen çift, tatil sonrası ailelerini ziyaret edecekmiş
Özel Muayenehanede Yapılan Tedavi Hastanelik Etti: Soruşturma Başlatıldı
Son Dakika! Bedelli Askerlik 2025 Sevk Tarihleri ve Yerleri Açıklandı!
Telefon Kılıfını Beğenmedi, Kurşun Yağdırdı
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?