İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "parmak iziyle giriş" uygulamasına tepki

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Dogan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde personel kontrol sistemi kapsamında, yarın uygulanmaya başlanması planlanan işyerine parmak iziyle giriş sistemine tepki göstererek, "Uygulamadan vazgeçilinceye kadar fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."dedi.
Belediyede örgütlü Genel İş, Tüm Bel-Sen ve Tüm Yerel-Sen üyesi işçiler Konak Meydanı'ndaki Belediye hizmet binası önünde toplanarak, yarın uygulamaya başlanması planlanan "iş yerine parmak iziyle giriş" sistemine tepki gösterdi.
Yunanistan'daki firari askerlerle ilgili önemli gelişme
Zeynep Demirel defilede boy gösterecek
Slogan atıp pankart açan belediye çalışanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na uygulamadan vazgeçmesi çağrısında bulundu.
Grup adına basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan, uygulamanın emrivaki olduğunu söyleyerek, "Verimlilik ve güvenlik gerekçesiyle ortaya konulan sistem personelin tümüne yönelik kurumsal ve kitlesel bir mobbing uygulamasıdır." dedi.
Uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Doğan, vazgeçilinceye kadar fiili ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İşte İstanbul'un tahliye senaryosu! Kilit öneme sahip noktalar
6,2'lik depremde zarar görmüştü! 5 katlı bina kontrollü şekilde yıkıldı
Yol yenileme çalışmasında ortaya çıktı! Ekipler hemen etrafını kapattı
Dünyanın en uzun ve en kısa kadını yeniden buluştu
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!