hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte 7 adımda kumpas iddiası! 'Aslında ne oluyor'u' canlı yayında tek tek anlattılar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin gündemine oturan o komplo iddialarındaki ağı CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ konuğu Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ile değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL HABER MÜDÜRÜ NİHAT ULUDAĞ ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    Ayhan Bora Kaplan Ankara’nın uyuşturucu sevkiyatlarına yön veren, Ankara’daki eğlence merkezlerini haraca alan bir organize suç örgütü lideri. Ayhan Bora Kaplan'a Ankara Emniyet Müdürlüğü 8 Eylül 2023 günü bir operasyon düzenledi. Ayhan Bora Kaplan yurtdışına kaçacağı sırada düzenlenen operasyonla gözaltına alınıyor. Ve soruşturma başlıyor. Soruşturmayı kim başlatıyor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. Daha sonra Kaplan‘ın suç örgütünün iki numaralı ismi Serdar Sertçelik bu operasyondan 28 gün sonra Ankara Emniyeti ile temas kuruyor ve teslim oluyor. Gizli tanık oluyor. Ve gizli tanık olarak diyor ki ben Ayhan Bora Kaplan'ın örgütünün tüm gizli saklı işlerini anlatacağım diyor. O da M7 kod adıyla gizli tanık oluyor.  Serdar Sertçelik'e elektronik kepçe takılıyor ve evine yollanıyor. Serdar Sertçelik işi o kadar abartmış ki, ayağında kelepçe varken, denetimli serbest olarak bırakılmışken, gece kulübüne gidiyor, eğleniyor ve gece kulübü çıkışında bacaklarından 4 kurşunla vuruluyor ve yaralanıyor. Daha sonra Serdar Sertçelik ani bir kararla yurt dışına firar ediyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞTE ADIM ADIM KUMPAS İDDİASI

    İşte 7 adımda kumpas iddiası Aslında ne oluyoru canlı yayında tek tek anlattılar

    1. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturma başlattı ve operasyon kararı verildi.

    2. Ayhan Bora Kaplan Ankara Emniyetinin operasyonunda tutuklandı.

    3. Serdar Sertçelik iki numaralı şüpheli olarak iddianameye girdi.

    4. Polis Müdürleri Sertçelik’e ifadelerinde bazı bankalar, bürokratlar, MHP’li isimler, suç örgütleri lideri Ayhan Bora Kaplan’la ilgili ilişkilendirilmesi istedi.

    5. Serdar Sertçelik yurtdışına kaçtı ama polislerle irtibata devam etti.

    6. Serdar Sertçelik serbest bırakıldı ve ayağına elektronik kelepçe takıldı.

    7.Serdar Sertçelik M7 kod adıyla soruşturmada gizli tanık oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow