Yargıtay üyeliğine 267, Danıştay üyeliğine 75 kişi seçildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı , bugünkü oturumda yapılan gizli oylama ile Yargıtay üyeliğine 267, Danıştay üyeliğine ise 75 kişinin seçildiğini açıkladı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle; "23/07/2016 tarihli ve 29779 2. mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2797 sayılı Yargıtay Kanunu'na eklenen geçici 15 inci madde uyarınca üyelikleri sona erenler arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 25/07/2016 tarihli oturumunda yapılan gizli oylamayla seçim yapılmış olup, Yargıtay üyeliğine seçilenlere ilişkin liste ekte sunulmuştur."
Danıştay üyeliği
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle; "23/07/2016 tarihli ve 29779 2. mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2575 sayılı Danıştay Kanunu'na eklenen geçici 27 nci madde uyarınca üyelikleri sona erenler arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 25/07/2016 tarihli oturumunda yapılan gizli oylamayla seçim yapılmış olup, Danıştay üyeliğine seçilenlere ilişkin liste ekte sunulmuştur."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?