hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather21°
İstanbul
down-arrowup-arrow
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

HDP'li vekil kürsüye mermi, bazuka ve biber gazı ile çıktı

HDPli vekil kürsüye mermi, bazuka ve biber gazı ile çıktı
expand
KAYNAK DHA

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Güneydoğu'daki yerleşim yerlerinde süren operasyonları, Meclis'te kürsüye taşıdığı mermi, bazuka, biber gazı fişekleri ile eleştirdi. Aslan, "Cami içinden topladığımız MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor. Görüntüler var bizde. Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Mermi, bazuka ve biber gazı fişeklerini tek tek eline alarak Meclis kürsüsünden eleştirilerine devam eden HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Bunları sokaklardan, evlerden, camilerden topladık. İyi bakın, bunlar sürekli milletvekillerine, bize sıkılan biber gazlarının fişekleri. Dolu olsa size sıkacaktım, ama bize sıktıkları için boş. Cami içinden topladığımız MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor. Görüntüler var bizde. Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter" diye konuştu.Cumhurbaşkanı başdanışmanlıklarına atama Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkencenin adı: "Beni Öp Haydar"

"ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR 10 TON"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın konuşmasını eleştirerek, ele geçirilen patlayıcıların 10 tonu bulduğunu belirterek, "Aynı malzemelerle bütünüyle farklı bir senaryo anlatmak mümkün. 'İçinde gaz olsa sıkardım' dedi. Acaba gizli fantezisi mi diye insan düşünüyor" dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow