Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "bu yürüyüş, yargı bağımsızlığının tarafsızlığının sağlanmasına en önemlisi de toplumun adalete ve yargıya olan duyarlılığının artmasında önemli rolü olur diye düşünüyorum." dedi.
İlker Başbuğ, bir televizyon kanalında 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili soruyu şöyle cevapladı:
Adalet Yürüyüşü'ne katılan HDP'liler Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü
Yürüyüş ile ilgili bir iki şeyi ifade etmek isterim. Bir kere olaya şöyle bakmamız lazım. Ben çok kimsenin gördüğü gibi bu yürüyüş demokratik ve anayasal bir hakkın kullanılmasıdır. Ben de elbette saygı duyuyorum. Bazı hususların bazıları tarafından eleştiri konusu yapılması da doğal. Belki şunu söylememiz lazım en azından eleştiri yaptığınız kadar bu yürüyüşün hangi amaçla yapıldığını da anlamaya çalışın.
Bu yürüyüş, yargı bağımsızlığının tarafsızlığının sağlanmasına en önemlisi de toplumun adalete ve yargıya olan duyarlılığının artmasında önemli rolü olur diye düşünüyorum. Şunu da söylemek gerekir. Katılanları yargılanmak, onları sorgulamak ne kadar yanlış ise katılmayanları da yargılamak o derece yanlış. Kişisel bir tercih olarak bunu değerlendirmek lazım.
'Yürüyüşe neden katılmadı?' diye eleştiri oldu üzüldüm. Daha yürüyüş devam ediyor. Ne biliyorsunuz? Belki o ismi geçen kişilerden bu yürüyüşe katılma niyeti olanlar belki de bu çıkan haber nedeniyle bu katılma niyetlerini değiştirdiler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkutan uyarı... Prof. Dr. Naci Görür 'eli kulağında' dedi, o fayı işaret etti: "Kırıldı kırılacak!'
Dünürlerin Husumeti Kanlı Bitti: Babasını Vuran Kayınpederini Öldürdü!
Bursa'da 5 katlı binada yangın: Asansöre sığınan çocuk kurtarıldı!
Yer: Artvin! Alevler her yeri sardı: 4 ev küle döndü
'Yüksek ses' nedeniyle uyarılınca dehşet saçtılar: 'Adam boksör, tek yumrukla bayıltmış'