hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ehliyete uyku apnesi düzenlemesi iddiaları gerçek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ortaya atılan iddialara göre uyku apnesi rahatsızlığı olan bireyler ehliyet alamayacaktı. Ancak kısa bir süre sonra dezenformasyonla mücadele merkezi ise iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddiaya göre ehliyet sahibi olmak için yeni bir düzenleme yayınlandı. İddiaya göre ise uyku apnesi rahatsızlığı olan kişiler ehliyet sahibi olamayacaktı. Ancak ortaya çıkan düzenlemenin kısa bir süre sonra asılsız olduğu öğrenildi.

    Sürüş Güvenliği Uzmanı Ömer Faruk Topdemir konuyla ilgili, “Yayınlanan bir habere göre diyor ki artık sürücüler ya da ehliyetini yenileyecek olanlardan uyku apnesi problemi olanlar ehliyet alamayacak. Haber çok kısa zaman sonra yayından kaldırıldı. Çünkü burada İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele kısmı devreye girdi” ifadelerini kullandı.

    Ehliyete uyku apnesi düzenlemesi iddiaları gerçek mi

    Ortaya çıkan iddialar uyku apnesi problemi yaşayan kişilerin aklında kafa karışıklığına yol açtı. Peki ehliyeti alırken uyku apnesi hangi durumlarda bir soruna yol açıyor?

    “Uyku apnesi ağır derecede ya da orta derecede olanlar zaten ehliyet alamıyor ehliyetini yenileyemiyor. Ancak tedavi görenler bununla ilgili üzülenler ya da hafif uyku apnesine sahip olanlar rahatlıkla ehliyet sınavlarına da girebiliyor, ehliyete kayıt da yaptırabiliyor, ehliyetlerini de yenileyebiliyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow