Diyarbakır'da otobüslerden ücretsiz mezarlık seferleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Perşembe günleri Mardinkapı ve Yeniköy mezarlıkları başta olmak üzere tüm mezarlık güzergahlarına ücretsiz otobüs seferleri yapma kararı aldı. Belediye ayrıca daha önce bazı cadde ve sokaklarda alınan otopark ücretini de kaldırdı.
Orgeneral Akar sınırdan video-konferans ile Irak ve Suriye emri verdi
Donald Trump ile Barack Obama ilk kez yüz yüze
Kamu hükmündeki kararname ile görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgilere göre, Perşembe günleri Mardinkapı, Yeniköy, Şehitlik ve Alipınar mezarlıklarına giden vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.
Otobüslerde, 14.00 ile 17.00 saatleri arasında yolculardan ücret alınmayacak. Mezarlıklara gidiş-gelişlerde yaklaşık 3 saat boyunca ücretsiz ulaşım sağlanırken, bu hizmet için Perşembe günleri mezarlık güzergahlarına ek olarak 14 otobüs daha görevlendirildiği öğrenildi.
Daha önce bir çok cadde ve sokakta uygulanan ücretli otopark sistemi de belediyede alınan kararla kaldırıldı. Karara göre bugünden itibaren cadde ve sokaklarda park yapacak araçlardan ücret alınamayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ümraniye’de İETT otobüsü alev alev yandı
Hatay'daki fabrika yangını kontrol altına alındı
Pendik'teki Feci Kazada Kahreden Detay!
İstanbul ve Marmara'da Kuvvetli Yağış ve Soğuk Hava Uyarısı! 7-8 Nisan Tarihlerine Dikkat
Tavuk Döner Zehirlenmeleri Türkiye'de Alarm Veriyor: 2 Şehirde Yüzlerce Kişi Hastaneye Kaldırıldı