Can Dündar'a saldırı amacı bilinçlendirmekmiş

Gazeteci Can Dündar'ın İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin hazırlanan iddianameden detaylar ortaya çıktı. Saldırgan Murat Şahin iddianamede yer alan ifadesinde, ''saldırı amacım mesaj vermek ve herkesi bilinçlendirmekti'' demiş.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Şahin'in, Dündar'ı basından takip ettiği, söylemlerini beğenmediğini, bu sebeple saldırı planı yaptığı yönünde ifade verdiği öğrenildi.
İddianamede, Şahin'e olayı azmettirmekle suçlanan şüpheliler Habip Ergün Celep ve Sabri Boyacı tarafından silah ve para verildiği de yer aldı.
Şahin'in aldığı paranın bir bölümü ile evinin kirasını ödediği diğer bölümü ile olay yerine gidip gelmek için bindiği taksiye verdiği anlatıldı.
Şahin için 11 yıla kadar, diğer 2 şüpheli için ise 7'şer yıla kadar hapis cezası istendi.
İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, 17 sayfalık iddianameyi kabul etti. Şüpheliler 29 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Toz Taşınımı Hayatı Felç Etti: Araçlar Tozla Kaplandı, Görüş Mesafesi Düştü!
Görüntüler çok konuşulmuştu! Polat çiftine yönelik uyuşturucu soruşturmasında Adli Tıp Kurumu raporuna ulaşıldı
Oğlunun katilleri ile yüzleşti! Annenin sözleri yürek yaktı
Yazılımcıya Kanlı İnfaz: Cesedi Parçalanıp Havalandırmaya Saklandı!
TİGEM PERSONEL ALIMI KADRO VE KONTENJAN DAĞILIMI: TİGEM işçi alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?