Boğaziçi Köprüsü'ne yürüyenlere silahlı müdahale

Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçen grubu engellemek için silah kullandı. İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kontrol eden askerler havaya yoğun ateş açtı.
Geceyarısı 00.50 sıralarında kalabalık bir grubun köprüyü geçmeye çalıştığı sırada bunu engellemeye çalışan askerlerin silahlarını yukarı çevirerek ateş açtıkları görüldü.
Harbiye Orduevi çevresinde de silah sesleri duyuldu. Bu sırada yoldan geçen bir sürücü yaralandı.
TRT çevresinde toplanan halk, darbe girişiminde bulunan askerleri yakalayarak polise teslim ediyor.
Vatan Caddesi'nde son durum
Vatan Caddesi, 4 TIR'la 22:30 sıralarında her iki yönde trafiğe kapatıldı.
Aksaray Orduevi'nin önünde üzerinde ağır makineli silahlar bulunan 9 tank beklemeye başladı. Emniyet Müdürlüğü üzerinde bir Sikorsky helikopterler uzun süre uçtu. Vatan Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş tankların üstüne çıkarak tanklarda bulunan askerleri indirmeye çalıştı.
Tanklarda bulunan askerler sürekli olarak havaya ateş açtı. Tankın üstünde bulunan bir sivil polis tankta bulunan rütbeli askerin tüfeğini elinden aldı. Vatandaşlarla Vatan Caddesi'nde tekbirler getirerek ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Operasyon sırasında kalp krizi geçirmişti: Şehit polis memuru için tören! Evlatlarından acı veda...
SON DAKİKA | SAMSUN'DAN KISA KISA HABERLER
'Cesareti olan girsin' iddiası... Metruk evde ceset buldular!
Lavrov'un Ankara ziyaretinin kodları! Dikkat çeken iki nokta... Abdulkadir Selvi yazdı
Santorini Depremleri ve Jeotermal Tehlikesi: Türkiye'yi Bekleyen Riskler Neler?