Binali Yıldırım'dan 'referandum' sorusuna İngilizce yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubu olarak, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini içeren tekliflerini Meclise getireceklerini bildirdi.
Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi Şeref Holü'nde basın mensupları ile selamlaştı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğine ilişkin, "Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz." ifadesinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Doğru demiş. Hiç bilinmeyen bir şey yok, her şey biliniyor." dedi.
Bahçeli'den başkanlık açıklaması
"Sayın Bahçeli'nin sözlerinden ne anladınız?" sorusuna Yıldırım, "Sizin anladığınızı anladım." karşılığını verdi. Yıldırım, gazetecilerin, "Sayın Bahçeli de bize öyle söylüyor." demesi üzerine, "Demek ki doğru yolda gidiyor." ifadesini kullandı.
Başkanlık sistemiyle ilgili referandum konusunda mutabakat oluşup oluşmadığının sorulması üzerine Yıldırım, "AK Parti Grubu olarak yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini de içeren teklifimizi yüce Meclisimize getireceğiz. Karar yüce Meclisindir." dedi.
Referandumun ne zaman olacağı yönündeki soruyu ise Yıldırım, İngilizce, 'As soon as possible' (Mümkün olan en kısa sürede) şeklinde cevapladı.
Başbakan Yıldırım, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşeceksiniz?" sorusuna da "Herkes ile görüşürüz, Yenikapı ruhu devam ediyor." yanıtını verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Demek herkes beni arıyo" diye paylaşım yapmışlardı! Kıskıvrak yakalandılar
Dikkat! Tarih belli oldu... Meteoroloji duyurdu: Kar geri geliyor!
Toz Taşınımı Hayatı Felç Etti: Araçlar Tozla Kaplandı, Görüş Mesafesi Düştü!
Görüntüler çok konuşulmuştu! Polat çiftine yönelik uyuşturucu soruşturmasında Adli Tıp Kurumu raporuna ulaşıldı
Oğlunun katilleri ile yüzleşti! Annenin sözleri yürek yaktı