Başbakan Davutoğlu'nun görüşme talebine HDP'den olumlu yanıt

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "Başbakan'ın 30 Aralık'taki görüşme talebine olumlu yanıt vereceğiz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerine, yeni anayasa başta olmak üzere bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü konularını değerlendirmek üzere bulunduğu görüşme talebine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den yanıt geldi. Baluken "Başbakan'ın 30 Aralık'taki görüşme talebine olumlu yanıt vereceğiz" dedi.
Başbakan Davutoğlu dün TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinden 30 Aralık Çarşamba günü için görüşme talep etmişti.
Ayhan Bilgen: "Olumlu bakıyoruz"
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de talebi olumlu bulduklarını söyledi. Randevu talebinin, dün gece geç saatlerde kendilerine ulaştığını aktaran Bilgen, görüşmenin içeriği, talepler ve beklentiler konusunda parti kurullarında tartışma yapıldıktan sonra, muhtemelen görüşmenin gerçekleşeceği değerlendirmesinde bulundu.
Bilgen, en kısa zamanda Başbakan Davutoğlu'nun görüşme talebine yanıt verileceğini kaydetti. Yeni anayasa ihtiyacını, öncelikli konular arasında gördüklerinibelirten Bilgen, "Türkiye'nin bir anayasaya acil ihtiyacı var. Sadece olağan bir anayasa yapım süreci değil aynı zamanda büyük kırılma ve krizlerin de çözümü açısından anayasa yapım süreci önemli bir fırsata dönüştürülebilir. Yapım yöntemi ve içeriği ile ilgili tartışmalar, bu süreci tıkamamalı ve herkes kendi beklentileri ya da öncelikleri ekseninde değil, toplumun ihtiyaçları üzerinden yapıcı katkı sunmalıdır" diye konuştu.
Anayasanın demokratik ve barışçı bir ortamda yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Bilgen, bugün yaşanan çatışmalar ve gerilimin, anayasa yapımı sürecinde kalıcı bir çözüme kavuşturulabileceğini kaydetti.
"Anayasa yapım sürecinin diyalog ekseninde olması, ikna esaslı olması ve partiler arasında gerilimin üzerinde bir yere oturması" gerektiğini ilerisüren Bilgen, "Elbette partilerin aralarındaki rekabet, bir hedef gösterme,düşmanlaştırma konseptine dönüşmemelidir. Eğer anayasa, birlikte yaşamanın hukukunu yapmaksa siyasetin dili de bunu cesaretlendiren, teşvik eden bir eksendeo lmalıdır" görüşünü dile getirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"