hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: “Tüm hafta kutlanacak”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Bakan Işıkhan, 29 ve 30 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan 13'üncü Çalışma Meclisi ile ilgili bilgi verdi. Işıkhan, önümüzdeki hafta kutlanacak olan 1 Mayıs için hafta boyunca etkinlikler yapılacağını da belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    13'üncü Çalışma Meclisi, 29 ve 30 Nisan'da Ankara'da toplanacak. Çalışma Meclisi’nin gündemini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu sözlerle açıkladı. Bakan Işıkhan, 2024 için yeni hedefler belirlediklerini söyledi. “Çalışma Meclisi’nde Türkiye Yüzyılı çalışma hayatını ilgilendiren emeğin, sendikal örgütlenmenin ve istihdamın sadece birkaç yılını değil, önümüzdeki asırlık altyapısını inşa edecek yeni perspektifler sunan ve çalışma hayatının yapısal sorunlarına kalıcı çözümler üreten bir vizyonun ortaya çıkmasını da hedeflemekteyiz. Çalışma Meclisi’nde; pandeminin ve asrın felaketi olarak adlandırdığımız depremlerin, istihdam ve üretim noktasında sebep olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek adına hayata geçirdiğimiz özel politikaları yeniden ele alacak, daha uzun vadeli çözümler üreteceğiz.”

    Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: “Tüm hafta kutlanacak”

    Türk-İş Konfederasyonu’nu ziyaret eden Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için hafta boyu etkinlikler olacağını belirtti. “İşçimizin, emekçimizin hakkının korunması, her zaman öncelikli meselemiz olmuştur. Emeğin ve alın terinin müdafaasının da en az kendisi kadar önemli olduğunu bilerek; sendikal faaliyetlerin en büyük destekçisi; yine biz olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

    Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: “Tüm hafta kutlanacak”

    Bakan Işıkhan, 1 Mayıs'ta huzursuzluk çıkaranların, çözümün ve uzlaşmanın değil, sadece sorunun bir parçası olmayı tercih ettiklerini vurguladı. “Böyle zamanları; toplumsal kaos için bir fırsat olarak görerek günün sonunda arkalarında bıraktıkları dağınıklığı yine emekçilerimize toplatan anlayışın iyi niyeti sorgulanmalıdır. Bunlar eski Türkiye'de kalan icraatlardır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow