Akın İpek dahil 4 kişinin iade talebi Adalet Bakanlığı'nda

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili 73 kişi hakkında açılan "çatı" davasının yurt dışındaki firari sanıklarından, Hamdi Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 4 sanığın iadesine ilişkin talep yazısını Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
HSYK 66 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti
Cemaatçi hakim: 'Adaletinize sığınıyorum, beni tutuklamayın'
Deniz ve Hava'dan 540 asker uzaklaştırıldı
Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün "çatı" davasının görüleceği mahkeme, davanın firari sanıklarından Hamdi Akın İpek, Ahmet Şahinalp, Nejdet Başaran ve Cemil Koca'nın Türkiye'ye iadesi için hazırlanan müzekkere yazısını Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığına yolladı.
Mahkeme, daha önce FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Hamdi Akın İpek'in de arasında bulunduğu 69 sanığın "kırmızı bülten" çıkarılarak uluslararası düzeyde aranmaları veya Türkiye'ye iadeleri için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığına müzekkere yazılmasını kararlaştırmıştı.
"Çatı" davanın 22-25 Kasım 2016 tarihleri arasında, her gün saat 10.00'da başlamak üzere görülmesi kararlaştırılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜİK araştırdı: İşte Türkiye'nin en yaşlı ve en genç 2 şehri!
İSTANBUL SU KESİNTİSİ 14 MART: Hangi ilçelerde sular kesilecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: OGM personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
AB'de hesaplar değişti! Türkiye vurgusu: 'İhtiyaçları var'
İmamoğlu'na sahte diploma soruşturmasında yeni gelişme! Abdulkadir Selvi yazdı