AK Parti binasına saldıranlar yakalandı

İzmir'de, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığına yönelik silahlı saldırıya ilişkin terör örgütü PKK/KCK üyesi zanlı ile bu kişiye yardım ettiği öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, 23 Kasım'da AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığına ve buradaki görevli 3 polis memuruna yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlükleri ile Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, olayın failinin terör örgütü PKK/KCK mensubu B.Z'nin olduğu tespit edildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin İzmir ve Manisa'da gerçekleştirdiği operasyonda B.Z. gözaltına alındı.
Zanlının saklanmasına ve olayda kullandığı tabancayı temin etmesine yardımcı oldukları iddiasıyla E.Z. ile M.Z de Manisa'da yakalandı. 3 şüphelinin ikametlerinde yapılan aramada, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 tabanca, bu tabancaya ait fişekler, zanlının olay sırasında giydiği kıyafetler ile 3 adet "pala" diye tabir edilen bıçak ve dijital malzemeler ele geçirildi.
Bu arada, saldırı anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, yüzü maskeli bir kişinin binaya doğru yürüyüp ardından AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığına ateş ettikten sonra koşarak bölgeden kaçtığı görülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Demek herkes beni arıyo" diye paylaşım yapmışlardı! Kıskıvrak yakalandılar
Dikkat! Tarih belli oldu... Meteoroloji duyurdu: Kar geri geliyor!
Toz Taşınımı Hayatı Felç Etti: Araçlar Tozla Kaplandı, Görüş Mesafesi Düştü!
Görüntüler çok konuşulmuştu! Polat çiftine yönelik uyuşturucu soruşturmasında Adli Tıp Kurumu raporuna ulaşıldı
Oğlunun katilleri ile yüzleşti! Annenin sözleri yürek yaktı