Ahmet Hakan yazdı 3 fotoğraf 3 yorum!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, koalisyon görüşmeleri sırasında AK Parti-CHP-MHP ve HDP'lilerin yer aldığı 3 fotoğrafı yorumladı.
Geçen haftaya AK Parti heyetlerinin CHP, MHP ve HDP'yle yaptığı koalisyon görüşmeleri damga vurmuştu.
Ramazan Bayramı tatili sonrası devam edecek olan koalisyon görüşmelerini köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, görüşmeleri fotoğraflar üzerinden analiz etti.
"3 fotoğraf, 3 yorum" başlığı attığı yazısında Ahmet Hakan şunları yazdı:
AKP/CHP BULUŞMASI: Bir hizaya girme çabası var iki tarafta da... Fakat inceden gülümseyerek disiplin havasını da bozmaya çalışıyorlar. CHP'lilerde aşırı ihtiyatlılıktan kaynaklanan bir tedirginlik...
AKP'lilerde ise mahcup bir tebessüm... Ahmet Bey ile Kemal Bey arasında ise tam bir mütekabiliyet var. Faik Öztrak'ın sanki Kuzey Kore heyetinin bir parçasıymış gibi duruşunu saymazsak... Bu buluşmayı Norveç Muhafazakâr Partisi ile İsveç Sosyal Demokrat Partisi'nin buluşmasına bile benzetebiliriz.
AKP/MHP BULUŞMASI: Salonda ağır bir hava var. Bir "devlet" havası... Ciddiyet, düzen, tertip... AKP'li bir heyet üyesinin ortadaki sehpaya bıraktığı mavi naylon dosyayı saymazsak... Düzeni bozan tek bir unsur yok. Devlet Bey ciddi... Semih Yalçın.
Devlet Bey den bile ciddi...
Ahmet Bey de bu aşırı ciddiyetten etkilenmiş olacak ki yüzünde her daim var olan o mütebessim ifade, bu kez yok. Oktay Vural'ın bir anlık hafif kaykılması olmasa... "Ne oluyor yahu! Milli Güvenlik Kurulu savaş kararı mı alıyor, bu ne ciddiyet beyler" bile diyebiliriz.
AKP/HDP BULUŞMASI: Geniş, ferah bir salon değil burası. Sanki önce masayı koymuşlar, salonu masanın üzerine yapmışlar gibi. Koca masa nedeniyle adım atacak yer yok. Resmiyeti bozacak ne varsa ortada: Odaya egemen olan mor renk, masanın ortasına bırakılan çiçek. Sırrı Süreyya'nın her an sekiz fıkra anlatacakmış gibi duruşu. Mehdi Eker'in hayret dolu bakışı, Yalçın Akdoğan'ın çok şey anlatan gülümsemesi, Efkan Ala'nın yaramazlık yaparken yakalanmış gibi ifadesi falan... Ve Demirtaş'ın "Bana Selahattin diyecek misin, demeyecek misin" edası... Var ya... Bunlar kapalı kapılar ardında kesin çok eğlenmişlerdir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Meteoroloji'den Marmara için kritik uyarı: Yeni haftada hava nasıl olacak?
Tartıştığı eşini 15 bıçak darbesiyle öldürdü