hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ile terörle mücadele görüşmesi… Terörle Mücadele Koordinatörü Ankara'ya geldi

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard, Ankara'yı ziyaret etti. Richard, Türk yetkilileriyle terörle mücadelede iş birliğini görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ile ABD arasında terörle mücadelede iş birliği yeniden başladı. Bu kararın alınmasından günler sonra Türkiye kritik bir ismi ağırladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard Ankara'daydı.

    Richard'ın çantasında terörle mücadeleye ilişkin başlıklar vardı. Teröristlerin seyahatlerinin engellenmesi, organize suçlarla bağlantılı terörizm şebekeleriyle mücadele o başlıklar arasındaydı.

    ABD ile terörle mücadele görüşmesi… Terörle Mücadele Koordinatörü Ankaraya geldi

    Suriye ve Irak'ta PKK, DHKP-C ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı atılabilecek adımlar da masadaydı. Afrika ile Güney ve Orta Asya'da bulunan DEAŞ ve El Kaide uzantılarının tehdidine karşı iş birliği de ele alındı.

    Büyükelçi Richard, küresel finans kanallarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesiyle mücadele etmenin yollarını da Türk yetkililerle görüştü.

    ABD ile terörle mücadele görüşmesi… Terörle Mücadele Koordinatörü Ankaraya geldi

    ABD ve Türkiye arasındaki stratejik mekanizma toplantılarının yedincisi Mart 2024'te Washington'da düzenlenmiş, o toplantıda terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow