hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla, ABD ve Kanada’da Tam Otomatik Sürüş yazılımının fiyatını düşürdü

    Tesla, ABD ve Kanada’da Tam Otomatik Sürüş yazılımının fiyatını düşürdü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Şirketin X’teki bir gönderisine göre, Tam Otomatik Sürüş (FSD) Yeteneği olarak adlandırılan özelliğin eklenmesinin maliyeti artık ABD’de 8.000 ABD Dolar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu rakam öncesinden 12.000 Dolar (16.000 Kanada Doları) seviyesdindeydi. Ayrıca Tesla’nın 6.000 Dolarlık Gelişmiş Otopilot seçeneğini de durdurduğunu bildiriyor.

    Şirketin sürücü destek özellikleri yıllardır düzenleyiciler tarafından inceleniyor. İsmine rağmen Tam Otomatik Sürüş, bu aşamada bir insan sürücünün yerini tamamen devralacak şekilde tasarlanmadı.

    Şirket, web sitesinde mevcut FSD özelliklerinin “aktif sürücü denetimi gerektirdiğini ve aracı otonom hale getirmediğini” belirtiyor. Hala insan kontrolü gerektiren bu mod çoğu konuda tartışmalara yol açtı ve açmaya da devam ediyor.

    En son fiyat düşüşü, şirketin yakın zamanda Tam Otomatik Sürüş (Denetimli) olarak adlandırdığı FSD aboneliğinin aylık maliyetini düşürmesinden birkaç gün sonra geldi. Daha önce ayda 199$ olan abonelik artık ayda 99$’a satılıyor.

    Tesla ayrıca bu hafta sonu Model Y, X ve S araçlarının başlangıç fiyatlarını da 2.000 dolar düşürdü. Bu ayın başlarında Tesla, 2024’ün ilk çeyreğine yönelik araç teslimatlarının bir önceki yıla göre yüzde sekiz düşüşle beklentilerin altında kaldığını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow