hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SMS dolandırıcılığında ciddi bir artış var

    SMS dolandırıcılığında ciddi bir artış var
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Üç kıtadan, 7.335 katılımcının yer aldığı rapor, SMS dolandırıcılığı %45,4 ile en yaygın saldırı yöntemi olduğunu ve dört kişiden birinin en az yılda bir güvenlik sorunu yaşadığını ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç kıtada internet kullanıcılarının siber güvenlik konusundaki düşüncelerini ölçümleyen, 2024 Tüketici Siber Güvenlik Değerlendirme Raporu’nu paylaşıldı.

    Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Avustralya’dan, 16 ila 55 yaş arası 7.335 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırma, mevcut dijital ortama ve siber suçlara dair önemli veriler sunuyor.

    Elde edilen bulgular, SMS dolandırıcılığı %45,4 ile en yaygın saldırı yöntemi olduğunu ve dört kişiden birinin en az yılda bir güvenlik sorunu yaşadığını ortaya koydu.

    Bu tür araştırmalar, kullanıcıların ihtiyaçlarını ve endişelerini anlamak için önemli. Raporda elde edilen veriler, siber güvenlik bilincinin artırılması ve daha güvenli bir dijital ortam sağlanması adına koruma önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

    Türkiye’de son dönemde görülen SMS dolandırıcılığı içeriklerine sahte kargo teslimat bilgisi, alışveriş sitelerinin iş teklifleri ve bankalardan gelen sahte şifre güncelleme örneklerini verebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu tür mesajlar alındığında kullanıcıların, gerçek internet sitesini veya online uygulamasını manuel olarak kontrol etmeliler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow