hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPad Pro’lar henüz duyurulmamış M4 çipiyle gelecek

    iPad Pro’lar henüz duyurulmamış M4 çipiyle gelecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bloomberg’ten tanıdık bir isim olan gazeteci Mark Gurman, yeni iPad Pro ‘larda M3 yerine M4 işlemcisinin kullanılabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    M4 çipinde yapay zeka özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için gelişmiş Neural Engine olduğu rivayet ediliyor. Mark Gurman gelişmiş Neural Engine’ı doğrularken, “M4 çipinin olması kuvvetli bir ihtimal. Apple’ın yeni iPad Pro’ları yapay destekli cihazlar olarak pazarlayacağını düşünüyorum” dedi.

    M4 işlemcisinin bir iPad’de ve bir önceki işlemciden sadece 6 ay kadar sonra tanıtılması eşi benzeri görülmemiş bir hamle olacaktır. Ayrıca Apple’ın yapay zeka konusunda rakiplerinin arkasında kalmaması için önemli avantaj sağlayabilir. Geçtiğimiz mart ayında Apple’ın 16 yeni cihazına ait işlemci detayları paylaşıldı. Bu paylaşım Twitter’da bulunan güvenilir bir kaynaktan geliyor. Açıklanan bilgiler arasında henüz piyasaya sürülmemiş bir işlemci vardı. Yeni Pro tabletlerde bu işlemcinin olabileceği düşünülmüştü. Gurman’ın söyledikleriyle birlikte M4 yongası olasılığı artıyor.

    Eğer yeni Pro modellerinde M4 olursa, bu durum Apple’ın işlemci konusunda beklenenden daha hızlı ilerlediğini de kanıtlayacaktır. TSMC’nin N3M üretim hacminin düşük kalması da M4’ü iPad gibi bir cihazlar için daha uygun hale getiriyor. iPad Pro’larla birlikte tanıtılacak olan yeni iPad Air’larda ise M2 işlemcisinin olması bekleniyor. Neler olacağını ise 7 Mayıs’ta düzenlenecek olan etkinlikte göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow