hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Capture düğmesi tüm iPhone 16 modellerinde yer alacak

    Capture düğmesi tüm iPhone 16 modellerinde yer alacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    iPhone 16 serisinin yakalama (Capture) tuşunu kullanacağı iddia edilmişti. Güney Kore medyasında yer alan haberler yeni düğmenin varlığını bir kere daha onayladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynaklar Apple’ın yakalama tuşunu en başta iPhone 16 Pro’lar için planladığını, ancak sonradan kararını değiştirdiğini düşünüyor. Geçtiğimiz sene Apple’ın Nova isimli bir proje üzerinde çalıştığından bahsedilmişti. Nova projesi yakalama düğmesinin kendisiydi. O zamanlar yeni düğmenin Pro modellerine özel olacağı iddia edilmişti. Ama yakın tarihli söylentilerde yakalama tuşunun tüm iPhone 16’ları kapsadığı vurgulanıyor. Yeni rapor da rivayetleri doğrulamış oluyor.

    Yakalama tuşu hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek. Yeni tuş iPhone 16’ın sağ alt tarafına konumlandırılacak.

    Apple’ın iPhone’lardaki devre kartını (PCB) daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. İnce PCB kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. iPhone 16 Pro‘larda ince devre kartının olabileceği ileri sürülüyordu. Fakat Ming-Chi Kuo’ya göre böyle bir şey olmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ming-Chi Kuo, Medium’da paylaştığı yazıda sözünü ettiğimiz malzemenin ve PCB’nin kırılgan özellikleri ve düşme testlerini geçememesi nedeniyle gelecek yıl kullanılmayacağını belirtti. Pet resin bakır malzemenin tedarikçisi Ajinomoto. Eğer Ajinomoto malzemeyi 2024’ün 3. çeyreğinden önce Apple’ın istediği gibi geliştirebilirse, 2025’teki iPhone 17 Pro’larda ince tasarımlı PCB yer alabilir. Kuo, malzemenin fiberglas içermediği için iPhone üretiminde delme işlemini basitleştirdiğini de söyledi. Bu konu daha önce Weibo’da ‘Mobil çip uzmanı’ nickli kullanıcı tarafından gündeme getirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow