hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple son çeyrekte yüzde 10’luk düşüş yaşadı

    Apple son çeyrekte yüzde 10’luk düşüş yaşadı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    2024’ün ilk çeyreğini geride bıraktığımız şu günlerde teknoloji şirketleri bir bir mali sonuçlarını açıklıyor. Amazon ve Meta gibi şirketlerden sonra bugün de Apple son çeyreğin mali sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone 15 serisiyle Çin’de istediği etkiyi yaratamayan, Apple Vision Pro’da da aradığını bulamayan şirketin, bu çeyrekte ciddi bir düşüş yaşayabileceği düşünülüyordu. Nitekim bir düşüş de yaşandı aslında. Ama bu düşüş analistlerin beklediği kadar sert olmadı.

    Apple’ın açıkladığı rakamlar, iPhone satışlarının bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 10 düştüğünü gösterdi. Bu kayda değer bir düşüş olsa da aslında beklentilerin altında. iPhone satışlarında beklendiği kadar ciddi bir düşüş yaşanmamış olması, Apple’ın bu çeyreği minimum hasarla atlatmasına sebep oldu. Zira şirketin mali sonuçları o kadar da kötü değil. Hatta şirketin kârı beklentileri bile aştı. Bu da piyasalara yansıdı. Mali sonuçların açıklanmasının ardından Apple hisseleri yüzde 4 değer kazandı. Görünen o ki Amerikalı teknoloji devi bir krizin daha kapısından döndü.

    Apple, geçtiğimiz çeyrekte küresel iPhone satışlarından 45.96 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin son çeyrekteki toplam geliri ise 90.8 milyar dolar olarak açıklandı. Oysa Wall Street beklentileri 90.3 milyar dolara işaret ediyordu. Öte yandan şirketin Apple Music vb. servislerden elde ettiği gelirin kayda değer ölçüde artması dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow