Beşiktaş 2-1 Galatasaray Maç Özeti | Kartal, derbiyi kazandı

Beşiktaş 2-1 Galatasaray Maç Özeti | Kartal, derbiyi kazandı
expand

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında derbi mücadelesinde Dolmabahçe'de Galatasaray'ı konuk etti. Bu karşılaşmanın canlı anlatımı burada.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Şampiyonluk yarışını ve Beşiktaş'ın Avrupa kupaları hedefini yakından ilgilendiren bu müsabakada hakem Yasin Kol düdük çaldı. 

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin yabancı hakem Slavko Vincic tarafından yönetilmesiyle, Beşiktaş ve Trabzonspor da derbi maçlar için yabancı hakem talebinde bulunmuştu. Kasımpaşa deplasmanından itibaren 'eşitlik ve adalet ilkesi gereği' Galatasaray maçına ısrarla yabancı hakem isteyen Beşiktaş'ın bu talebi, TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından kabul görmemiş ve maça Türk hakem Yasin Kol atanmıştı. Beşiktaş'ın bu atamaya tepkisi oldukça sert olurken, Galatasaray da Beşiktaş'ın bu tepkilerine destek vermişti.

GALATASARAY YARA ALDI

Sarı-kırmızılılar ise bu sonucun ardından haftayı 71 puanla kapattı. 1 maç eksiği bulunan Fenerbahçe ise puan farkını 6'ya düşürmüş oldu. 

BEŞİKTAŞ, EZELİ RAKİBİNİ MAĞLUP ETTİ

Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından puanını 47'ye yükseltti. 

MAÇ SONUCU

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow
KIRMIZI KART | BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, Davinson'a yaptığı müdahale sonrası VAR kontrolü sonrası kırmızı kart gördü. 

MAÇIN SONUNA 5 DAKİKA İLAVE EDİLDİ
GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ

Galatasaray'da Davinson ceza sahasında yerde kaldı, sarı-kırmızılıların penaltı beklentisi ise karşılık bulmadı. 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow
MERTENS OYUNDA

Galatasaray'da Sara oyundan çıktı, Mertens oyuna girdi. 

KARTLAR ÇIKTI

Saha içinde yaşanan tartışma sonrası Masuaku ile Barış Alper sarı kart gördü. 

GOL

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Gedson

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow
SEMİH OYUNDA

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, Muçi'nin yerine oyuna girdi. 

İLK HAMLE OKAN BURUK'TAN

Galatasaray'da Lemina, Yunus'un yerine oyuna girdi. 

SARI KART...

Beşiktaş'ta Svensson, Abdülkerim'e faulü sebebiyle sarı kart gördü. 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Beşiktaş 1-1 Galatasaray

İLK YARI SONUCU

Beşiktaş 1-1 Galatasaray

İLK YARININ SONUNA 5 DAKİKA İLAVE EDİLDİ
Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow
TORREIRA'DAN JENERİKLİK GOL

Galatasaray'da Torreira, ceza sahası dışından yayın da gerisinden attığı şutla çok şık bir gol buldu. 

GOL

Beşiktaş 1-1 Galatasaray

Torreira

OFSAYT...

Beşiktaş'ta Muçi ceza sahası içinden şutunda fileleri buldu ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. 

KIRMIZI KART | GALATASARAY 10 KİŞİ

Galatasaray'da Frankowski, VAR kontrolü sonrası doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı. 

VAR KONTROLÜ

Maçın hakemi, Frankowski'nin pozisyonuna dair potansiyel kırmızı kart kontrolü için VAR'a gitti. 

SARI KART ÇIKTI

Galatasaray'da Frankowski, Muçi'yi ceza sahasına girmek üzereyken düşürdü ve sarı kart gördü. 

RAFA SILVA'DAN ŞIK GOL

Beşiktaş'ta Rafa Silva, soldan ceza sahasına girdi ve Davinson'dan şık bir çalımla sıyrıldıktan sonra yakın mesafeden ağları havalandırdı. 

GOL

Beşiktaş 1-0 Galatasaray

MERT GÜNOK İKİ HAMLEDE

Galatasaray'ın sağdan gelişen atağında Frankowski yerden ortasını yaptı, Mert Günok ise iki hamlede topu kontrol etti. 

GOLSÜZ GEÇİLİYOR

Karşılaşmanın ilk çeyrek saatlik diliminde gol sesi çıkmadı. 

ÜSTTEN AUT

Beşiktaş'ta Gedson'un ceza sahası içinden kafa vuruşunda top dışarı gitti.

ARKA ARKAYA KORNERLER

Beşiktaş, henüz ilk dakikalar oynanırken köşe vuruşlarıyla gol aradı ancak sonuç alamadı. 

MAÇ BAŞLADI

Beşiktaş 0-0 Galatasaray

BEŞİKTAŞ'IN 11'İ BELLİ OLDU

Mert, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Gedson, Chamberlain, Rashica, Muçi, Joao Mario, Rafa Silva.

GALATASARAY'IN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Muslera, Frankowski, Davinson, Abdülkerim, Eren, Torreira, Sara, Yunus Akgün, Barış Alper, Morata, Osimhen.

Galatasaray taraftarları deplasman yolunda
Beşiktaş'ın paylaşımı
Galatasaray maç formasını tanıttı
Beşiktaş maç formasını tanıttı
Beşiktaş muhtemel 11

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Rashica, Chamberlain, Gedson, Rafa Silva, Joao Mario, Immobile.

Galatasaray muhtemel 11

Galatasaray: Muslera, Frankowski, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Morata, Barış Alper Yılmaz, Osimhen.

Derbinin VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında bugün Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak maçın Video Yardımcı Hakemi (VAR) hakemi Pawel Pskit oldu.

Galatasaray'da iki futbolcu sınırda

Sarı-kırmızılılarda, Beşiktaş derbisi öncesinde Victor Osimhen ile Roland Sallai sarı kart sınırında bulunuyor. İki futbolcu sarı kart görmesi durumunda 31. haftada deplasmandaki Samsunspor maçında oynayamayacak.

Victor Osimhen krallık yarışında zirvede

Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, attığı gollerle takımının kazanmasına katkı vermeye devam ediyor. Bu sezon Süper Lig'de 22 maçta görev alan Osimhen, 20 kez rakip fileleri havalandırdı ve takımının en golcü ismi olarak yer alıyor. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca son 5 maçta da 8 kez gol sevinci yaşadı. Victor Osimhen gol krallığı yarışında da zirvede bulunuyor.

Galatasaray, namağlup unvanını korumak için sahada

Süper Lig'in 29'uncu haftasında Galatasaray bu akşam saat 20.30'da Beşiktaş’a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar ligde 22 galibiyet, 5 beraberlik sonucunda aldığı 71 puanla lider konumunda yer alıyor. Ligin yenilgisiz tek takımı olan Aslan, bunu derbide de sürdürmek istiyor.

SON 10 YILDA SADECE İKİ MAÇ BERABERE BİTTİ

İki takım arasındaki istatistiklerde son 10 yılda beraberliğin oldukça az olması, dikkat çeken bir nokta olarak görülüyor.

Son 10 yıldaki 19 derbide sadece 2 maç berabere biterken, Beşiktaş 9, Galatasaray 8 galibiyet aldı. Berabere biten maçlar 24 Eylül 2016'da Beşiktaş'ın sahasında 2-2, 15 Mart 2020'de Galatasaray'ın sahasında 0-0 olarak sonuçlandı. Son 5 yılda ise berabere biten maç bulunmuyor.

Ayrıca son 5 lig maçının 4'ünü Galatasaray'ın kazanması da dikkat çeken bir başka istatistik.

GERİDE KALAN 357 MAÇTA ÜSTÜN OLAN TARAF GALATASARAY

Beşiktaş ile Galatasaray bu akşam 358'inci derbi maçına çıkacaklar.

Geride kalan 357 karşılaşmada Galatasaray 128 galibiyet alırken Beşiktaş'ın 115 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 114 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. 357 maçta Beşiktaş 470 gol atarken, kalesinde 498 gol gördü.

Galatasaray genel maçlarda olduğu gibi lig maçlarında da galibiyet sayısında önemli derecede üstün durumda. Ligde 133 karşılaşma oynandı ve Galatasaray bu maçların 51'ini kazanırken Beşiktaş 39 galibiyette kaldı. 43 maç ise berabere bitti.

İki takım arasında oynanan son maçı Galatasaray sahasında 2-1'lik skorla kazandı.

BEŞİKTAŞ'IN GOLCÜ SIKINTISI ÇOK BÜYÜK

Galatasaray maçı öncesinde Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısının golcülerde olduğu açıkça görülüyor.

Sezon başında çok büyük umutlarla transfer edilen Ciro İmmobile beklentilerin oldukça uzağında kaldı. 23 maçta 11 gol atan İmmobile, bu gollerin 9'unu ilk 13 maçta atarken son 10 maçta sadece 2 gol atabildi. İmmobile bu 11 golün sadece 5'ini akan oyunda atarken 6 gol penaltıdan geldi. Üstelik İmmobile, akan oyundaki son golünü 9 hafta önce Bodrumspor'a attı. İtalyan golcünün 3 de asisti bulunuyor.

 

Beşiktaş'ın diğer golcülerinden Rafa Silva bu sezon 25 maçta 7 gol atıp 4 asist yaparken son 3 maçta gol atamadı. Ayrıca Rashica 3, Muçi 9 maçtır gol atamıyor. Geçen sezonun flaş ismi Semih Kılıçsoy da bu sezon 25 maçta sadece 3 gol atabildi.

UDUOKHAİ YERİNE PAULİSTA GÖREV YAPACAK

Siyah beyazlı takımda Galatasaray derbisi öncesinde Uduokhai ve Bakhtiyor haricinde eksik futbolcu bulunmuyor.

Konyaspor maçının ilk yarısında sakatlanan Uduokhai sezonu kapatmıştı. Alman stoperin yerine yeni iyileşen Paulista görev yapacak ve derbide stoperde Paulista – Emirhan ikilisi görev yapacak. Kara kartallarda çeşitli sakatlıkları bulunan Rafa Silva, Chamberlain Mert ve Svensson iyileşti ve takımla antrenmanlara çıktı.

SOLKJAER'İN DERBİ PLANI MERAK EDİLİYOR

Beşiktaş'a geldikten sonra 5 lig maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran Ole Gunnar Solskjaer, son iki maçtan mağlubiyetle ayrılarak ilk eleştirilerini almaya başlamıştı. Bu iki maçta orta saha tercihleri ve hücumdaki çaresizliği çokça eleştirilen Norveçli teknik adamın, Galatasaray maçına nasıl bir planla çıkacağı merak ediliyor.

 

Solkjaer'in ilk etapta orta sahada değişiklik yapması ve Gedson'un yanında Chamberlain yerine Salih ya da Hadziahmetovic'e görev vermesi genel olarak beklenen bir değişiklik. Ayrıca hücumda Rafa Silva'nın daha özgür ve geniş alanda oynamasını sağlayacak bir formül yaratması beklenen Solkjaer'in, son iki maçta aşırı hareketsiz kalan Joao Mario'nun yerine Muçi'yi oynatması yine çok beklenen bir değişiklik.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow
o-clock

SON DAKİKA