hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu: İnşallah ülkemize kupalar gelir

    TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu: İnşallah ülkemize kupalar gelir
    expand
    KAYNAK DHA

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, “İnşallah ülkemize daha önce de geldiği gibi bu sezon da kupalar gelir ve Türk basketbolunun kulüpler anlamında Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olduğunu gösterme fırsatı buluruz. Hem erkek takımlarımızı, hem kadın takımlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki iki üç hafta heyecanlı bir süreç. İnşallah beklediğimiz kupalar gelir ve Türk basketbolunun Avrupa’daki zirvesine doğru o yolu da yakından takip ediyor oluruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basketbolda 29 Haziran – 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA U17 Dünya Kupası'nın kura çekimi İstanbul'da yapıldı. Türkiye’nin organizasyonun C Grubu'ndaki rakipleri Arjantin, Yeni Zelanda ve İtalya oldu.

    Kura çekiminin ardından FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu vurgulayarak, “Avrupa basketbolunun başındaki insanların burada kura çekimine katılması bizi gerçekten mutlu etti. FIBA Başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum. Bu tip organizasyonlarda onların katılımı bizi daha çok mutlu ediyor. Devlet katkısı ile bu tip organizasyonları yapmak işimizi kolaylaştırıyor. Burada huzurlarınızda Türk basketboluna duyduğu güvenden dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın bakanlığımız da bizi yalnız bırakmadı. Geleceğin basketbolunun şekilleneceği, bizlerin de bu süreçte katkı sağlayacağı süreç olursa hem organizasyon hem de tesisleşme anlamında buna öncelik verdiğimiz için mutlu oluyoruz. Halkımızın gerek milli takımımızı, gelecekte yıldız olabilecek oyuncuları izleyeceklerini, yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

    TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu: İnşallah ülkemize kupalar gelir

    “ÖNÜMÜZDEKİ İKİ ÜÇ HAFTA HEYECANLI BİR SÜREÇ”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar ve erkeklerde kulüpler bazında Avrupa kupalarında önemli başarıların eşiğinde olunduğunu aktaran Türkoğlu, “Son 5-6 yıla baktığınızda kadınlarda ve erkeklerde Türk basketbolunun dünyadaki yerinin belirlenmesi açısından kulüplerimizin başarıları takdire şayan. Federasyon olarak onların yanında olan, onları her alanda destekleyen, onların kulüplerin başarıları olduğunu her fırsatta dile getiren bir federasyon olduk. İnşallah ülkemize daha önce de geldiği gibi bu sezon da kupalar gelir ve Türk basketbolunun kulüpler anlamında Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olduğunu gösterme fırsatı buluruz. Hem erkek takımlarımızı, hem kadın takımlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki iki üç hafta heyecanlı bir süreç. İnşallah beklediğimiz kupalar gelir ve Türk basketbolunun Avrupa’daki zirvesine doğru o yolu da yakından takip ediyor oluruz” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow