Türkiye'nin Anneleri: "7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi"
Her kadının hayalidir bir gün anne olmak, olabilmek.. Günü dolup dünyaya gözlerini açan yavrusunu kucaklayabilmek, mis kokusunu içine çekmek..Varlığıyla coşmak, yücelmek...Ancak bazıları için engeller çıkar..Yılmadan usanmadan koşar, yeniden yeniden dener mücadele eder...Bazıları hedefine ulaşır, bazıları...
Haberin Devamı
/

/

İşte günümüz dünyasında üreme yeteneği modernleşen, sanayileşen toplum yaşamı ile birlikte tehlike sinyalleri de çalmaya başladı. Ekonomik ve siyasi sorunların gölgesinde kalan ancak toplum geleceği açısından son derece önemli olan bu soruna dikkat çekmek üzere Acıbadem Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş Anneler Günü'nde '7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi' ni gündeme taşıdı.
Haberin Devamı
/

7 BÖLGEDEN 7 KAHRAMAN ANNE: ONLAR BU YILIN ANNELERİ
/

7 Bölgeden 7 kahraman anne: Onlar bu yılın anneleriMarmara Bölgesi Bursa ilinde yaşayan bebek hemşiresi Arife Karakoyun'un hayali kendi bebeğini de kucağına almak, anne olmaktı. Ailelerinden evlenmek için izni 10 yıllık mücadelenin sonunda alan genç kadın evlatlarına kavuşmak için de 5 yıl mücadele verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yumurta yetersizliği nedeniyle gittiği ilk doktor 'sen anne olamazsın' demesine rağmen yılmadı.
/

Teknolojiyi takip etti sonunda ikiz bebeklerini kucağını alarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ege Bölgesi'nin Kütahya ilinde yaşayan Saide ve Mehmet Aloğlu severek evlenen, evliliklerini evlatla taçlandırmak üzere hayaller kuran bir çifti. Evlendikten iki yıl sonra çocuk isteyen çift bunun bu kadar kolay olmadığını tedavi sürecinde anladı. Az sayıda yumurtası olan, adı tatlı kendisi acı olan Endometriozis'i yenmek zorunda kalan Saide Aloğlu şimdi bebek sahibi olmanın verdiği mutluluğun tadını çıkarıyor.
/

İç Anadolu Bölgesi Sivas ilinde yaşayan Emine Dalıcı'nın yaşı genç olmasına rağmen yumurtalık rezervi azdı ve çocuk sahibi olamıyordu. Sivas'taki tedaviden sonuç alamayan genç çift hayallerine ulaşmak için umut şehri İstanbul'a geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ve doğru tedaviyle çift mutluluğu yakaladı. Emine Dalıcı şimdi oğulları ile birlikte anneliğin keyfini doyasıya yaşıyor
/

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mardin ilinde yaşayan Nuray Demir sağlıklı dünyaya gelen ilk çocuğunun ardından tedavisi olmayan Tay-Sachs Hastalığı sonucu ikinci çocuğunu 2, üçüncü çocuğunu 4 yaşında kaybetti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Genç kadın için bu sürecin en zor kısmı evladının en fazla 4 yıl yaşayacağını bilerek ölümün kapıyı çalacağı günü beklemek oldu.
/

Nuray Demir yılmadı, savaştı ve yapılan gen araştırması sonucu 11 ay önce Nazdar ve Ömer adını verdiği sağlıklı ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Akdeniz Bölgesi Hatay ilinin Antakya ilçesinde yaşayan Aktaş çiftinin nikah işlemleri sırasında önemsemediği pozitif Talassemi tahlil sonucu yaşamlarını kabusa çevirdi. İkinci çocukları İpek'e üç aylıkken Talasemi Hastalığı tanısı konuldu. Sağlığına kavuşabilmesi için ilik nakli gerekiyordu yakın akrabalarda uyumlu doku bulunamayınca Neşe Aktaş tekrar anne olmaya karar verdi.
/

Bankadan çekilen kredi ile PGD yöntemi denendi, sağlıklı genler bulundu, ikiz kardeşler dünyaya geldi. Prematüre doğan ikizler iki yaşına doldurduktan sonra nakil olabilecek. Neşe Aktaş şimdi kızı İpek'in sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat gününü bekliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Doğu Anadolu Bölgesi Ağrı ilinde yaşayan Saliha Salman anne olmak için tekrarlayan çikolata kisti ile savaştı, üç kez ameliyat oldu.
/

Her ameliyat sonrası kurtulma umudu yaşarken hastalığın tekrarlaması onu yıksa da çabuk toparladı. Asla vazgeçmedi. Saliha Salman ikizlerini kucağına aldığında inadına anne olmanın mutluluğunu yaşıyor.