hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temiz ve dolgun bir cilde sahip olmak için bunlara dikkat!

    Temiz ve dolgun bir cilde sahip olmak için bunlara dikkat
    expand

    Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, her kadının hayali olan temiz, dolgun ve parlak bir cilde sahip olmak için tavsiyelerini sizler için derledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yaşta, donuk ve lekeli bir cilt sizi bakımsız gösterebilir. Parıldayan bir cilde sahip olmak karmaşık değildir. Cildinizi temizleyerek, nemlendirerek ve doğal bakım ürünleri ile destekleyerek canlı ve genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Cildinizi her gün iki kez derinlemesine temizlemek, canlı ve şeffaf bir cilt için son derece önemlidir. Her sabah yüzünüzü temizlemek için birkaç dakika ayırmanız, cildinizi gece boyunca biriken yağ ve kalıntılardan arındırır, böylece güne yenilenmiş hissederek başlayabilirsiniz.

    Bakım rutini oluşturmak önem taşır

    Gündüz yüzünüze yapışan kir, toz ve makyaj kalıntılarını gidermek için cildinizi gece temizleyebilirsiniz. Yatmadan önce yapılan yüz temizliği ayrıca gece bakım ürünlerinizin emilimini hızlandırarak etkilerini artırabilir. Nemlendirici, canlı ve ışıltılı bir cilt için hayati önem taşır.

    Cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanarak cildinizin nem seviyesini koruyabilirsiniz. Nem, cildin elastikiyetini artırarak genç bir görünüm sağlar. Ayrıca nemlendiriciler cilt yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak cildin dış etkenlere karşı hassasiyetini azaltır ve kuruluk nedeniyle oluşan çatlakları ve dökülmeleri azaltır.

    Cildinizi nemlendirirken günlük su tüketimine dikkat ederek vücudunuzu içten nemlendirebilirsiniz. Temizleyiciden nemlendiriciye kadar kullandığınız tüm ürünlerde cilt tipinizi göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, yağlı bir cilde sahipseniz sebum dengesini sağlayan ürünlere yönelmelisiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serum, çok küçük partikülleri ve sıvı yapısı sayesinde cildin en alt tabakasına kadar nüfuz eder. Cildi besleyen, kaybettiği elastikiyetini geri kazandıran ve cildinizi canlandıran özel vitamin ve mineraller içeren serum ile dolgun, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Her gece yatmadan önce, nemlendirici uygulamadan önce serumu yüzünüze sürmeyi unutmayın.

    Cilt bakımında kozmetik ürün seçimi de büyük önem taşır

    Cilt bakımında kozmetik ürün seçimi de büyük önem taşır. Cilt tipine uygun ve kimyasal içermeyen ürünleri tercih etmek, cildin sağlığını korumak için gereklidir. Haftalık olarak derinlemesine bakım yapmak da cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bu bakımlar arasında peeling ve maske uygulamaları yer alır. Son olarak, yeterli ve kaliteli uyku, cildin yenilenmesine ve kendini onarmasına yardımcı olur. Tüm bu adımları takip ederek düzenli bir cilt bakım rutini oluşturmak, temiz ve dolgun bir cilde sahip olmanızı sağlar.

    Evde yaptığınız uygulamalara dikkat etmelisiniz

    Son yıllarda bazı profesyonel cilt bakım ürünleri veya cilt müdahale ürünleri yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Ancak bu ürünler bilinçsizce kullanıldığında kalıcı zararlara yol açabilir ve insanları uzun yıllar boyunca iyileştirmeyi gerektirebilir. Yanlış uygulandığında enfeksiyonlardan lekelere, kalıcı izlerden kalıcı cilt hastalıklarına kadar birçok cilt sorununa neden olabiliriz. Evde kullanım için bile bir doktorun önerisi ve rehberliği gereklidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow