hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? Magnezyumu En Yüksek Gıdalar...

    Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir Magnezyumu En Yüksek Gıdalar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Vücudun ihtiyacı olan en önemli mineraller içerisinde magnezyum gelir. Özellikle sağlamış olduğu katkılar ile vücut direncini arttırarak sağlıklı bir yaşam sürdürme imkanı verir. Elbette bunun dışında daha birçok farklı faydası üzerinden magnezyum önemli potansiyel teşkil eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu konuda pek çok farklı yiyecek türünde magnezyum bulunur. Dengeli şekilde bu yiyecekleri eşit oranında tüketmek, vücudun ihtiyacı olan yeterli düzeydeki magnezyumu alma şansı tanır. Bunlar içerisinde sebzeler, Baklagiller, Yulaf ezmesi, muz, yağlı tohumlar, tam tahıllı besinler ile beraber patates gibi yiyecekler öne çıkar.

    Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?

    Magnezyum içeren besinler hem yeşillikler ve sebzeler hem de tahıl ürünleri gibi çok farklı tür üzerinden öne çıkar. Tabii bunlar içerisinde meyve çeşitleri de yer almaktadır.

    - Yağlı tohumlar
    - Sebzeler
    - Muz
    - Tam tahıllı yiyecekler
    - Yulaf ezmesi
    - Patates
    - Baklagiller
    - Kabuklu yemişler

    Yukarıda verilen liste içerisinde farklı miktarlar üzerinden magnezyum bulunur. Bu miktarları dengeli şekilde alabilmek amaçlı tüm bu yiyeceklerin çoğunun eşit oranda ve dengeli şekilde tüketilmesi önemlidir.

    Magnezyumu En Yüksek Gıdalar

    Magnezyum açısından en yüksek gıdalar içerisinde sebzeler, muz, yulaf ezmesi ve kabuklu yemişler gibi yiyecek türleri öne çıkar. Tabii aynı zamanda farklı tam tahıllı yiyecekler ve patates gibi besin kaynakları da olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda vücudun ihtiyacı olan ve gerekli yapıyı elde edebilecek besin kaynakları olduklarını ifade etmek gerekir.

    Tabii magnezyum içeren bu gıdaları ne az ne de yüksek oranda tüketmek doğrudur. Burada doğru olan dengeli şekilde ve eşit oranda farklı zamanlarda bu yiyecekleri tüketmektir. Böylece kabuklu yemişler, deniz ürünleri ve daha pek çok farklı yiyecek türünü, magnezyum miktarını elde edilmek amaçlı tüketmek mümkün olur.

    Magnezyumun Önemi Nedir?

    Özellikle kan basıncının normal seviyede seyretmesine katkı sağlayan en önemli yapı taşları içerisinde magnezyum gelir. Kalp ritmini dengelemesi ve kemik sağlığını koruması, güçlendirmesi noktasında en önemli mineraller arasında öne çıkar. Duygu bozuklukları, migren, kalp hastalığı, tip 2 diyabet gibi pek çok rahatsızlığa karşı önemli bir fayda sağlar.

    Genel olarak sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vücut aralığında yer alması gereken belirli orandaki magnezyumun bulunması çok önemlidir. Bunu sağlamak için ise gerekli miktardaki magnezyum amaçlı, magnezyum içeren besin kaynaklarını dengeli tüketmek gerekir.

    Magnezyum Eksikliği Belirtileri

    İştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, yorgunluk ve kabızlık gibi pek çok belirtinin ortaya çıkması magnezyumu eksikliğini gösterir. Aynı zamanda saç dökülmesi gibi ileri vakalar da söz konusudur.

    Kas krampları, zihinsel bulanıklık, kardiyak aritmiler ve vücutta uyuşma ile konsantrasyon eksikliği gibi durumların da ortaya çıktığını söylemek gerekir. Bu gibi unsurların ortadan kalkabilmesi ya da hiç olmaması amaçlı, dengeli şekilde magnezyum içeren besin kaynakları tüketilmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow