hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muğni̇ Ne Demek? El-Muğni̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muğni̇ Ne Demek El-Muğni̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Muğni, Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve Müslümanlar için oldukça kıymetlidir. El Muğni esması Allah'ın (cc) istediği kuluna rızık verdiği ve lütfu ile zenginleştirme yetkisine sahip olduğu anlamını taşımaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muğni Ne Demek?

    Allah'ın (cc) en güzel isimleri arasında yer alan El Muğni ismi dilediği kullarının ihtiyacını karşıladığı anlamına gelmektedir. Allah (cc) kanaat duygusuna sahip olan kullarını zenginliğe eriştirendir. Fakir olan kullarını lütfu ve ihsanı ile zenginleştiren Allah (cc) manevi bakımından da zenginleşmelerine vesile olur. El Muğni esmasını zikretmek kişilere hem maddi hem de manevi bir zenginlik kazandırır.

    El-Muğni Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Muğni ismi Allah'ın (cc) dilediği kulunun ihtiyaçlarını karşıladığı, ihsan ve lütfu ile zenginleştirdiği anlamına gelir. Lütfetmek ve kanaat duygusu kullarının zenginliğe erişmesine vesile olur. El Muğni isminin faziletleri de oldukça güzeldir ve genellikle helal kazanç, rızık ya da bolluk bereket üzerinden değerlendirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Muğni esmasını kalbini kanaat ile doldurmak ve rızık elde etmek isteyen kişiler gün içinde 110 kere zikretmelidir. Özellikle cuma geceleri 10000 kere El Muğni esmasının okunması çok güçlü bir etkiye sahip olmasını sağlar ve kişilere zenginlik kazandırır. Sevdikleri ve ailesi ile beraberken El Muğni ismini zikreden kişiler onların saygısını ve sevgisini en iyi şekillerde kazanmaktadır.

    El-Muğni Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerini bilmek, faydaları ve faziletleri hakkında bilgi sahibi olmak Allah'ı (cc) anlamak ve onu hatırlamak için çok önemlidir. Allah (cc) kendisinden isteyen ve dileyen hiçbir kulunu geri çevirmediği için kullarının yalnızca kendisinden istemesini buyurmuştur. El Muğni ismi de bunu karşılayan bir esmadır ve rızık bolluğu, zenginlik ya da bolluk bereket için okunması hayırlıdır.

    Eğer 5 vakit namazlarından sonra sık sık El Muğni ismi okunursa o kişi servet sahibi olur ve kazancı artar. Sıkıntılara ve sorunlara karşı 2160 kere El Muğni isminin okunması da tüm sıkıntılardan kurtulmayı sağlar. Özellikle de cuma gecesi 10000 adet El Muğni esmasının okunması kişiye zenginlik kazandırır.

    El-Muğni Esması Zikir Günü, Sayısı ve Saati Nedir?

    El Muğni esmasının da diğer esmalar gibi zikir günü vardır ve bu günde zikir saatinde okunması daha hayırlı olmasını sağlar. El Muğni esmasının zikir günü cumartesi, zikir sayısı ise 100 ya da 10000 olarak bilinir. El Muğni esmasının en az 100 kere zikredilmesi faziletlerinden yararlanmak adına oldukça önemli bir detaydır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA