hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 gün sürecek çöl tozu hangi şehirleri etkileyecek?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Afrika'dan rüzgarlarla taşınan çöl tozu, Yunanistan Atina'da etkili oldu. Çöl tozu nedeniyle şehir merkezinde ve bölgede görüş mesafesi azaldı. Ülkede şimdi çamurlu yağış da bekleniyor. Peki bu çöl tozu Türkiye'yi de etkileyecek mi? Ayrıntıları, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Afrika'dan rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili oldu.

    Peki çöl tozu Türkiye'ye de gelir mi?

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konuyla ilgili, “Bu, Atina’ya nereden geliyor? Kuzey Afrika’dan, Sahra Çölü’nden bu Avrupa’ya geliyor. Oradan bize geliyor. Bazen de Akdeniz üzerinden Yunanistan üzerinden bize geliyor. Ege, Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu’yu etkiliyor” şeklinde konuştu.

    3 gün sürecek çöl tozu hangi şehirleri etkileyecek

    Atina'daki yoğun çöl tozu etkisi İstanbul'da da görülecek mi?

    “İstanbul'da bu kadar olmaz çünkü nedeni meteorolojik şartlar. Dediğim gibi İstanbul'da yüksek basınç yok. Atina'da yüksek basınç vardı. Hepsi aşağı çöktü hareket ettirmedi tozu ama İstanbul'da ve Ege'de rüzgar kuvvetli olduğu için konsantrasyon artığı görülmez.”

    Çöl tozunun çamur yağmuruna dönmesi ise beklenmiyor

    “Yağmur yok bugünlerde yağmur olmadığı için çamur şeklinde yağmayacak teneffüs etme ihtimalimiz var onun için hassas kişilerin maske takmasında fayda var. Bugün, yarın özellikle İstanbul civarında ama çok sağlıksız bir durum değil ama hassas seviyede”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 gün sürecek çöl tozu hangi şehirleri etkileyecek

    Çöl tozunun gökyüzünü kızıla bürümesinin nedeni ne?

    “Rengin sarı gözükmesinin, kırmızıya dönük gözükmesinin nedeni bunun içerisinde demir bileşeni olduğu için havaya da gelince bu tabi ki kırmızı gözüküyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow