hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ali Şahin'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması

    Mehmet Ali Şahinden Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan'ın adaylığı halinde ilk turda cumhurbaşkanı seçilebileceğini söyledi. Şahin, Abdullah Gül'ün de Başbakan olabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CNN TÜRK yayınında, Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan'ın adaylığı halinde ilk turda cumhurbaşkanı seçilebileceğini söyleyen Şahin, Abdullah Gül'ün de Başbakan olabileceğini belirtti. Şahin, başkanlık sistemine ilişkin soruyu da "Türkiye ister istemez bu noktaya gelecek" dedi.

    "16 yıldır Amerika'da bulunan Fethullah Gülen'in iadesine yönelik hükümet ABD'ye resmen başvurdu mu?" ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin "Hükümetiniz Fethullah Gülen'i gündeme getirdi. Tüm yasal başvurulara ciddiyetle yanıt veririz" açıklaması ile gündeme gelen bu soruya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Şu anda böyle bir dosya yok" yanıtını verdi. Şahin,"Kendi iradesiyle gelmesi daha şık olur" diye konuştu.

    Adalet Bakanlığı da Gülen'in iadesi için Türkiye'nin herhangi bir resmi başvuruda bulunmadığını belirtti.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin ayrıca, Youtube'a erişimin kaldırılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu iktidar parsiniden değendiren ilk isim oldu. Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ile ilgili hatalı karar verdiğini savundu. Şahin, "Tüm hukuk yolları tüketilmeden yüksek mahkeme böyle bir karar vermemeliydi" şeklinde konuştu. (Şahin'in Youtube başvurusu yorumunu izlemek izlemek için tıklayın...)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ve Youtube kararlarını, "Twitter kararı yanlıştır. Kararın, yol olmasından endişe duyuyorum" sözleriyle değerlendirdi.

    Olağan hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılamayacağını söyleyen Şahin, mahkemenin de başvuruları reddetmesi gerektiğini söyledi. Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a "Bu karar yeniden değerlendirilmeli" çağrısında bulundu.

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a çağrı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow