Mahkeme, Beyoğlu Belediyesi'nin Okmeydanı planını iptal etti

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın "Okmeydanı'nı Champs-Elysées yapacak" dediği nazım imar planı mahkemeden döndü. Plan, oybirliğiyle iptal edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Okmeydanı Çevre Koruma Derneği'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planı için açtığı yürütmenin durdurulması ve planın iptali davası sonuçlandı. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, planı oy birliğiyle iptal etti.
Beyoğlu'nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan proje ile ilgili Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'nı Champs-Elysées yapacağız" demişti.
Mahkemenin kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen yeni 1/1000 ölçekli plan da dayanaksız kalmış oldu.
Okmeydanı halkı tapu beklerken evinden olmaktan korkuyor
Okmeydanı planları yeniden onaylandı
Okmeydanı'nda dönüşüm tartışması
Okmeydanı riskli alan ilan edildi
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti