İstanbul'daki Ermeni kiliselerinde Soma için pazar ayini yapılacak

Türkiye Ermenileri Patrikliği, 18 Mayıs Pazar günü İstanbul'daki Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, "Soma maden ocağında yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edileceğini" duyurdu.
Patriklikten Soma'daki maden faciasıyla ilgili yayımlanan mesajda, kaza ve sonucunda yaşanan acıların herkesi yasa boğduğu ve derinden yaraladığı kaydedildi.
Kutsal Kitap öğretisinde, "Beden birçok üyeden oluşur, eğer bir üye acı çekerse bütün üyeler birlikte acı çeker" denildiğine atıf yapılan mesajda, şu ifadelere yer verildi:
"Acıların paylaşıldıkça hafifleyeceğine inanıyor, madenci kardeşlerimizin ve ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Yüce Tanrı'dan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına Patriklik Makamı, Ruhani Meclisimiz ve tüm cemaatimiz adına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyoruz. Hala göçük altında bulunan kardeşlerimizin de bir an evvel ailelerine sağsağlim kavuşmaları için tüm kalbimizle dua ediyoruz.
Bu pazar İstanbul'daki tüm Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, Manisa Soma maden ocağında yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edilecek."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: Başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
Otomobilinin yanında ölü bulunmuştu... TikTok fenomeni Meltem'in ölümünde flaş gelişme!
Ece'nin ölümünde soru işaretleri: Paylaşımlardaki rakamların sırrı ne? Babanın korkunç şüphesi! Ormandan biri mi götürüp geri getirdi?
Öldürülen Sevcan'ın babası, evliliğine izin vermediği için kızıyla 3 ay küs kalmış
SON DAKİKA... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! DİKKAT: Soğuk havalar geri dönüyor