''Fidan'ın adaylıktan çekilmesinde 'İran heyeti' ile yaptığı görüşmelerin etkisi var mıdır?''

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu gere çekmesinin ardından MİT müsteşarlığı görevine tekrar getirilmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Büyükataman açıklamasında, "Geçtiğimiz günlerde merhum Erbakan Hoca'yı anma toplantısına gelen İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ve heyetindeki bazı görevlilerle Hakan Fidan'ın herhangi bir teması olmuş mudur? Adaylığından çekilmesinde bu görüşmelerin herhangi bir etkisi var mıdır?" ifadelerine yer verdi.
İsmet Büyükataman, "Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Hakan Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirdiğini açıklamıştır. Başbakan Davutoğlu, Fidan'ın aday olmasını isterken Erdoğan istememiş ve neticede Erdoğan'ın istediği olmuştur. Yüce Türk milletine hizmet için kurulan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için vazife görmesi icap eden MİT; ne yazık ki ülkemizde bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında görev ifşa etmiştir. Oslo'da sergilenen rezilliklerin başaktörü bugün ne yazık ki yeniden MİT Müsteşarı olarak atanmıştır. Süleyman Asker gibi kahramanların kutsal makamını işgal eden bu zihniyet bölücülerle kucaklaşmış, PKK açılımında aktif rol almıştır. Ne acıdır ki teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempati ile yaklaşırken hükümete de MHP'yi karıştırma gayretleriyle ve MHP'li işadamlarını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmiştir" dedi.
İsmet Büyükataman, "Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'i tam manasıyla arka bahçesi yapmak, siyasi çıkarları uğruna baştan ayağa kullanmak amacına matuf hareket etmektedir. AKP iktidarının diktacı icraatları tek parti dönemlerine bile rahmet okutmaktadır. Bölücü teröristler tarafından 'bizim' diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmuş olan bu şahsın, vazgeçilemez olmasının sebebi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan kutsal topraklarda ne görüşmüştür? Geçtiğimiz günlerde merhum Erbakan Hoca'yı anma toplantısına gelen İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ve heyetindeki bazı görevlilerle Hakan Fidan'ın herhangi bir teması olmuş mudur? Adaylığından çekilmesinde bu görüşmelerin herhangi bir etkisi var mıdır? Erdoğan, vekillik için istifa eden Hakan Fidan'la ilgili söylediği 'Ona bir kısım vaatlerde bulunulmuş olabilir, bir kısım yerler vaat edilmiş olabilir' cümlesini satır arası mesaj vermek yerine, açıkça bu vaadi kim ya da kimlerin yaptığını açıklamalıdır. Bir kısım vaatlerde bulunulabilecek bir şahıs çok kritik bir makam olan MİT müsteşarlığı görevinde tutulamaz. Şayet tutuluyorsa bunun tek açıklaması vardır. O da vatana ihanettir" dedi.
Koç: "Hakan Fidan artık MİT Müsteşarı olamaz"
TBMM Genel Kurulu'nda Hakan Fidan tartışması
Hakan Fidan adaylığını geri çekti
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı: Yurt genelinde kar ve don alarmı!
YARIN (11 NİSAN) OKULLAR TATİL Mİ? Kar yağışı nedeniyle kar tatili olan iller var mı, hangileri?
Nişanlısı İçin Hazırladığı Sürpriz, Kabusa Döndü: Sprey Boya Patladı, Hastanelik Oldu!
Ölüm döşeğinde itiraf: Dedesi babası çıktı! DNA testi öncesi mezardan kemikleri çalındı
SON DAKİKA... Dava 8 Mayıs'a ertelendi! Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldırı düzenlendi...