Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı

Fenerçahce Futbol takımının otobüsü Rize-Trabzon yolunda saldırıya uğradı. Yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Şu anki bulgulara göre silahlı saldırı gibi gözüküyor" dedi.
DHA'nın haberine göre, Çaykur Rizespor'la oynadığı maçın ardından Trabzon'a giden Fenerbahçe takımının otobüsüne Sürmene'de saldırı gerçekleşti. Kimliği belirsiz kişilerce taş ve yabancı cisimlerle gerçeleşen saldırıda, otobüsün şoförü yaralandı. Sir cismin isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilen şoför hastaneye kaldırıldı.
Otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın ilçe hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Farabi Devlet Hastanesindeki tedavisi ise devam ediyor. Elde edilen son bilgilere göre şoförün hayati tehlikesi bulunmuyor.
Özlü,Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs şoförünün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yerinin olduğunu belirterek, "Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık" dedi.
AA: Pompalı tüfekle saldırı düzenlendi
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ise Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse pompalı tüfekle düzenlenen saldırıya ilişkin emniyet ekiplerinin incelemesi sürüyor.
Alınan bilgiye göre, Feherbahçe -Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Araklı ilçe girişinde uğradığı pompalı tüfekli saldırının ardından emniyet ekiplerinin otobüsteki incelemesi sürüyor.
Fenerbahçe'ye saldırıda olay yerinden ilk fotoğraflar
Trabzon Valisi: "Silahlı saldırı gibi gözüküyor"
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu ile birlikte takımı havaalanında karşıladı, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Öz, burada yaptığı açıklamada saldırının taş ya da silahla yapılıp yapılmadığı konusundan emin olmadıklarını söyledi.
Ancak Vali Öz daha sonra bir açıklama daha yaparak "Şu anki bulgulara göre silahlı saldırı gibi gözüküyor" dedi.
Abdil Celil Öz,Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıya ilişkin, "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" dedi.
Otobüs Emniyet'e götürüldü
Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçının ardından seyir halinde silahlı saldırıya uğrayan otobüste, polis ekiplerinin incelemesi tamamlandı.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Araklı ilçe girişinde Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattıktan sonra 53 DE 618 plakalı otobüste inceleme yaptı.
Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü.
"Belli ki Fenerbahçe'ye pusu kurmuşlar"
Beşiktaş saldırıyı kınadı
Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan saldırıyı kınayarak, "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Çaykur Rizespor deplasmanından dönmekte olan FenerbahçeSpor Kulübü futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar dilerken,Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbolculara ve teknik heyete geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" ifadelerine yer verildi.
Çaykur Rizespor saldırıyı kınadı
TFF'den tepki:
"Bu akşam oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ertesinde Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan araç şoförüne acil şifalar diliyoruz.
Bu saldırıyı sadece güzide bir kulübümüze değil Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hakettikleri cezayı almaları için Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.
Bu vesileyle tüm futbol camiasına, medyaya ve özellikle de yöneticilerimize, futbol ortamını geren, şiddeti kışkırtan beyanatlarından uzak durmaları ve tam bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gereğini bir kez daha önemle hatırlatmak istiyoruz."
İlhan Ekşioğlu: "Bu bir vahşet"
Galatasaray'dan geçmiş olsun mesajı
"Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımını taşıyan otobüsüne, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıda bulunmasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.
Menfur saldırı esnasında yaralaman takım otobüsü şoförüne acil şifalar diliyoruz.
Güvenlik güçlerimizin bu büyük üzüntü verici olayın takipçisi olarak sorumluları en kısa sürede adaletin önüne çıkaracaklarına olan inancımız tamdır.
Fenerbahçe Camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Trabzonspor saldırıyı kınadı
"Ligler ertelensin"
Fenerbahçe: 5 - Çaykur Rizespor: 1
7 Haziran seçiminde ittifak için anlaştılar
Yalova Valisinin azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz toprağa verildi
SON DAKİKA
-
16. 29
Avrupa'nın uzay denemesi patladı
-
16. 16
MSB'den 'Mayın' açıklaması
-
16. 00
RESİMLİ BAYRAM MESAJLARI 2025: Ramazan Bayramı ile ilgili resimli, dualı, ayetli sözler ve kutlama mesajları!
-
15. 57
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki: Siyasi bölücülük yapıyor
-
15. 51
Küresel krizlerin çözümünde anahtar ülke: Türkiye
-
15. 33
Türkiye tohum sektöründe küresel oyuncu haline geldi
EN ÇOK OKUNANLAR
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!
9 günlük tatil başlıyor: Bayram göçünün maliyeti ne kadar?
SON DAKİKA... Meteoroloji haritayı paylaştı! Bayramda hava nasıl olacak?
"Özgür Özel’in yol haritası: Adım adım cumhurbaşkanı adaylığı planı!" Abdulkadir Selvi yazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan isteklerini kırmadı! İki kız çocuğunu Külliye'de ağırladı