Ermenek'teki madenciler toprağa verildi

Ermenek'te yaşanan maden faciasının ardından iki cenazeye ulaşılmıştı. Bugün de işçilerin kimlikleri belli oldu. Ermenek'te cenazeleri çıkarılan madencilerin isimlerinin Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı olduğu açıklandı. Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı, ilçeye bağlı Aşağı Çağlar köyünde defnedildi.
Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan2 işçinin kimlikleri belirlendi. Ocakta mahsur kalan 18 işçinin yakınları ile çıkarılan 2 işçinincesetlerinden alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Yapılan DNA testinde, cesetlerin Ermenek'e bağlı Aşağı Çağlar köyünden Kerim Haznedar (32) ve İsa Gözbaşı (23) olduğu tespit edildi. İsa Gözbaşı'nı 1 yaşındayken evlatlık alan Nazmiye ve Ali Gözbaşı çiftinin, acı haberi duyduktan sonra söylediği sözler, tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Anne Gözbaşı, "Oğlum uyuduğunda sobayı yaktıktan sonra kömür zehirler mi, üstü açılır mı diye sürekli yanına gider kontrol ederdim. Orada gözüm gibi baktım burada zehrin içine gönderdim" diyerek gözyaşı dökmüştü. Cansız bedenine ulaşılan diğer işçi Kerim Haznedar da kardeşi Ali Haznedar ile ocakta mahsur kalmıştı. Cenazelerin, bugün öğle namazının ardından Aşağı Çağlar köyünde toprağa verildi.
İşçilerin bayrağa sarılı tabutları cenaze aracından indirilip omuzlarda getirildiği sırada İsa Gözbaşı'nın öz annesi Hatice Tuncer, koşarak açılan mezara girdi. Hatice Tuncer, "Yavrum, nasıl girecek buraya? Ne olur onu gömmeyin beni gömün buraya" diye ağladı. Yakınları, Hatice Tuncer'i güçlükle mezarın içinden çıkartıp sakinleştirdi.
Acılı baba: Bunların hesabını kim soracak?
Kerim Haznedar'ın babası Şükrü Haznedar ise cenaze törenine gelen bakanlardan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a sarılarak, "Bunların hesabını kim soracak? Siz mi soracaksınız, biz mi soracağız? Biz soracaksak hesap sormasını biliriz. Onların ocaklarını söndürürüz. Yavrularım böyle ortada kalmasın. Ne olur diğer oğlumu Ali'yi de madenden çıkartın" dedi. Bakan Lütfi Elvan da, madenci babasına sarılıp teselli etti.Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, işçilerin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Çocuğunun tedavi masrafları için madende çalışmış
Kardeşi Ali Haznedar ile birlikte mahsur kaldığı madende cesedine ulaşılan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Kerim Haznedar, beyninde su toplaması nedeniyle 5 ay önce ameliyat olan 1 yaşındaki oğlu Mustafa'nın tedavi masraflarını karşılayabilmek için madende çalışıyordu.Kerim Haznedar'ın, 9 kardeşinden 5'i maden ocaklarında çalışıyor. Kardeşlerinden kendisiyle birlikte çalışan Ali Haznedar da mahsur kalan ve henüz ulaşılamayan 16 işçi arasında bulunuyor.
Maden ocağında 12'nci gün: 16 işçiye ulaşma çalışması sürüyor
Kurtarma çalışmalarının 12'nci gününe girerken diğer 16 işçinin bulunması için de çalışmalar sürüyor. Çalışmaların zaman alacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü hem tahkimatın bozulduğu hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O yüzden ailelerimizle paylaştığımız bu bilgilerde zamana karşı sabırlı olmamız gerecek" dedi. Vardiya sistemiyle çalışan kurtarma ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çamur ve moloz tahliyesi ile tahkimat işlemleri sürüyor. Zaman zaman duran su tahliye işlemleri de dün geceden itibaren yeniden başladı.
Yırca köyü muhtarı: "O zeytini nasıl yiyeceksiniz?"
8 ilde ''paralel yapı operasyonu'' başladı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?
Son Dakika! PKK Tasfiye Sürecinde: 'Terörsüz Türkiye'ye Bir Adım Daha Yaklaşıldı
Son Dakika... Elif Kırav'ı 53 Bıçak Darbesiyle Öldüren Sevil Akdağ: “Kendimi Savundum, Bıçakladığımı Hatırlamıyorum”