Berkin Elvan eyleminde gerginlik: 11 gözaltı

Şanlıurfa'da Berkin Elvan için basın açıklaması yaptıktan sonra bildiri dağıtırken kendilerine kimlik sorulmasına olumsuz yanıt veren grup ile polis arasında arbede çıktı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grupta bulunan 11 kişi gözaltına alındı. Daha önce protestocuları ağzından, burnundan tutarak gözaltına alan polis ekipleri bu kez bir kişiyi yüzünden tutarak gözaltına aldı.
Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle kendilerine Halk Cephesi adını veren 20 kişilik grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde 'Adalet istiyoruz' yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Murat Ulusoy, Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla öldüğü ileri sürülen Berkin Elvan ve Uğur Kaymaz için adalet istediklerini söyledi.
Ankara - Mayıs 2014
Basın açıklamasının ardından grupta bulunanlar Divanyolu Caddesi üzerinde bildiri dağıtmak istedi. Bu sırada grupta bulunan bir kişi kendilerini takip eden sivil polislerin fotoğrafını çekti. Bunun üzerine fotoğraf çeken kişinin yanına giderek kimliğini soran polis ile grupta bulunanlar arasında tartışma çıktı. Polis, basın açıklaması ve bildiri dağıtımının izinsiz yapıldığını belirterek grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek istedi. Ancak, grupta bulunanların kimliklerini göstermemek istememesi nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Arbede sırasında polisler biber gazı sıkarak grupta bulunanlara müdahale etti ve ardından bazılarını yere yatırıp kelepçeledi. 3’ü kadın 11 kişinin gözaltına alındığı arbede sırasında bazı işyerlerinin de camı kırıldı.
Adana - Aralık 2014
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 25 Nisan Cuma Mesajları!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: "İstanbul'daki Depremi ABD Savaş Gemisi HAARP İle Tetikledi" Yine Aynı Komplo Teorisi...