Dolmabahçe müezzinine mahkemeden ret

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Dolmabahçe'deki göstericilerin girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım'ın, başka bir camiye atanması kararının iptali için İstanbul İdare Mahkemesi'ne açtığı dava reddedildi.
Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Dolmabahçe'deki göstericilerin girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım'ın, başka bir camiye atanması kararının iptali istemiyle İstanbul İdare Mahkemesi'ne açtığı dava reddedildi. Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerince yapılan inceleme sonrası Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirilmesi ve daha sonra da geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atanmasına ilişkin kararın iptali için 21 Mart 2014'te İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede Yıldırım, Gezi Parkı olaylarının başladığı 31 Mayıs 2013 akşamından 4 Haziran'a dek camide göstericilerle yaşadıklarını anlattı. "Polis gaz sıkınca eylemciler gruplar halinde camiye girmeye başladı. Akşam bölgedeki eylemci sayısı 50 bini buldu.
Caminin hemen 500 metre ilerisinde eylemciler bir polis otobüsünü yaktı. İtfaiye araçları alana sokulmadı. İnsanlar çıldırmıştı, sanki küçük bir kıyametti. Durum vahimdi. Gün boyu polisten yardım talep ettim" ifadelerini kullanan Yıldırım, camiye giren eylemcilerin çoğunluğunun dışarıda alkol aldığını, sarhoş olduklarını ve ne yapacaklarını bilmez durumda bulunduklarını aktardı.
Tek başıma mücadele ettim
Olaylar sırasında tek başına mücadele ettiğini ve "büyük bir kriz yönettiğini" ifade eden Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişin yaptığı incelemelerden sonra evinden 90 kilometre uzaklıktaki Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirildiği ve eşinin lösemi hastası olduğunun basına yansıması üzerine geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atandığı bilgisini de vererek, atanma kararının iptalini talep etti.
Mahkemenin kararı
Fuat Yıldırım'ın talebini değerlendiren ve geçen yılın kasım ayında duruşma açarak tarafları dinleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, kararını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş raporlarını esas alan mahkeme, başka bir camiye atanması işleminin yerinde olduğunu belirterek, Yıldırım'ın talebini reddetti. Yıldırım'ın avukatları, mahkemenin bu kararını Danıştay'a başvurarak temyiz etti. Ayrıca yürütmenin durdurulması da istendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Keşfedilen Yeni Böcek Türüne Eşinin Adını Verdi: 'Linçleneceğimi bile bile bu kararı verdim'
ODTÜ'NÜN PETROL SIRRI! Sadece Ama Sadece 30 Kişi Alıyorlar! 5 Yıldır Zirvedeler!
Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağışlar ne zaman bitecek? Meteoroloji'den yeni uyarı
SON DAKİKA! Şanlıurfa, Ceylanpınar'da 4 işçi göçük altında kaldı
SON DAKİKA: Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Devam Ediyor! İşte Güncel Hava Durumu Tahminleri