Avustralya Açık'ın kraliçesi Serena Williams

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek şampiyon oldu.
Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası Serena Williams, 2 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek turnuvada 6. kez şampiyonluğa ulaştı.
Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 13. gününde tek kadınlar finalinde 33 yaşındaki ABD'li tenisçi Serena Williams ile 27 yaşındaki Rus sporcu Maria Sharapova karşılaştı.
Djokovic 60 tonluk tankla maç yaptı!
Karşılaşmaya iyi başlayan Williams, henüz ilk oyunda Sharapova'nın servisini kırarak avantajı ele geçirdi. Setin 6. oyununa Williams'ın 3-2 üstünlüğüyle davam edilirken, yoğun yağmur nedeniyle mücadeleye bir süre ara verildi. Molanın ardından sert servislerinden bulduğu sayılarla bir kez daha Rus tenisçinin servisini kıran Serena Williams, üstün performansını sürdürerek, 47 dakika süren ilk seti 6-3 aldı.
Williams, "backhand" vuruşlarıyla sayılar bularak ikinci setebaşlarken, Sharapova etkili servisleriyle rakibine karşılık verdi. İki tenisçinin de birbirinin servisini kırmakta zorlandığı, başa baş geçen set, 6-6'lık beraberliğin ardından "tie break"e gitti. Oyunun bu bölümünde güçlü servisleriyle rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ve 7-5 kazanan ABD'li Serena Williams, finali 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.
Arda Turan'ın doğum gününde Burcu Esmersoy sürprizi
Serena Williams, bu galibiyetiyle kariyerindeki 19. grand slam şampiyonluğuna ulaşırken, Avustralya Açık'tan ise 2003, 2005, 2007, 2009 ve 2010'un ardından 6. kez zaferle ayrılarak önemli bir başarıya imza attı.
Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Sharapova ise 2004 yılından bu yana mağlup etmeyi başaramadığı Williams karşısında bir kez daha kaybetti. Rus tenisçi, Avustralya Açık'ta 2008'de şampiyonluğa ulaşmıştı.
Turnuvanın son gününde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı 6 numaralı seribaşı Andy Murray tek erkekler finalinde yarın mücadele edecek.
2014'ün en başarılı sporcuları açıklandı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEKSİKA'DA TARİH YAZDI | Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyerinin ilk WTA 250 şampiyonluğunu elde etti!
Son dakika... Zverev tekerlekli sandalye ile terk etti, Nadal hükmen finalde
Son dakika... Djokovic'i deviren Nadal Fransa Açık'ta yarı finalde
Son dakika... Ukraynalı Svitolina ve Rus Potapova maçında dikkat çeken olaylar
Son dakika... Novak Djokovic aşı krizinin ardından ilk kez konuştu