hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz fiyatlarına yüzde 6 indirim

    Doğalgaz fiyatlarına yüzde 6 indirim
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız. Buna yönelik görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5'inci toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

    Toplantıda konuşan Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin 2013 yılında 32 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, 2023 hedefinin 100 milyar dolar olduğunu söyledi.

    Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili değerlendirme yaptıklarını söyleyen Erdoğan; "Dün ÇED'in onaylanmasıyla çalışmalar artacak. Yatırım bedeli 20 milyar dolar civarında. Müşterek bir çalışmayı yapacağız. Rusya'nın Türkiye'deki yatırımlarına yönelik hassasiyetlerini aldık, bunu da aramızda değerlendireceğiz. 200 gencimiz şu anda Rusya'da eğitim alıyorlar. Bunlar bu projede görev alacaklar, burada da mühendis yetiştirecekler" dedi.

    Erdoğan, bölgesel sorunların da ele alındığını söyleyerek; "Bölgesel, uluslararası sorunları ele aldık. Kırım halkının sorunu da toplantıda geniş olarak ele aldık. Bu görüşün, bundan sonraki süreçte de müşterek menfaatler temelinde, belirli ortak paydalarda buluşarak devam ettirmektir. Ukrayna'daki krizin uluslararası hukuk temelinde çözümlesi, kalıcı barış içinde önemli bir vizyon sunan Minsk mutabakatına herkesin riayet etmesi konusunda hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim" diye kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğalgaz fiyatlarına yüzde 6 indirim

    Toplantıda konuşan Putin, Türkiye ile Rusya arasında enerjinin stratejik bir konu olduğunu vurguladı.

    100 milyar dolar hedefinin zor bir hedef olduğunu kaydeden Putin, bunun için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurguladı. Putin, Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanması için kapasite arttırımına gideceklerini belirterek; "Türk meslektaşlarımızın talebi ile Türkiye piyasasına ilaveten 3 milyar metreküp daha doğalgaz sağlayacağız. 1 Ocak itibariyle doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız. Ondan sonra da buna yönelik görüşmelerimiz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanı, uluslararası aranedaki işbirliğimizin faaliyetlerinden bahsetti. Buna ilave edebileceğimiz bir şey yok. Bazı konulara farklı bakıyoruz ama güncel kritik krizlerin çözülmesinde yaklaşımımız yakın" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow