Suriyeli bakandan Şah Fırat açıklaması: "Savaş nedeni"

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen Şah Fırat operasyonunu "saldırı" ve "Suriye'nin egemenliğini ihlal" olarak değerlendirdi.
Rudaw'a konuşan Haydar, Suriye'nin Türkiye'ye doğrudan değil, 'stratejik' bir cevap vereceğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin Suriye topraklarına müdahalesi gerçek yüzlerini ve Suriye'ye yönelik düşmanca amaçlarını ortaya koydu."
Şah Fırat operasyonunu "savaş nedeni" olarak nitelendiren Haydar, "Suriye'de iç savaş ve kriz patlak verdiğinde Türkiye, isyancılara ve teröristlere sınırlarını açarak ve onları eğitip silah sağlayarak savaşa düpedüz destek verdi. Türkiye, topraklarını Suriye'ye saldırı düzenlemek için kullandı" iddiasında bulundu.
Ankara'yı IŞİD militanlarına destek vermekle suçlayan Haydar sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye IŞİD'e yardımdaki rolünü herkese gösterdi ve bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Suriye değil tüm dünya için bir tehdit."
"Bilgi verildi ama cevabımız beklenmedi"
Suriye hükümeti ilk açıklamasında operasyonu "alenen saldırganlık" olarak nitelendirmişti.
Şam hükümetinin Suriye Devlet Televizyonu’ndan yayınlanan açıklamasında, Türkiye’nin İstanbul’daki Suriye Başkonsolosluğu’nu bilgilendirdiği ancak Suriye’nin onayını beklemeden harekete geçtiği belirtilmişti.
Resmi haber ajansı SANA’daki açıklamada ise Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ne ilişkin anlaşmayı ihlal ederek, bu ihlalin yol açacağı sonuçlardan sorumlu olacağı ifade edilmişti.
İran'dan Süleyman Şah eleştirisi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyarderlerin akın ettiği ülke! REKOR KIRDI: Ne Katar, ne Suudi Arabistan, ne Avrupa ne de Amerika...
‘Karışım’ formülü, ortalığı karıştırdı: Meghan Markle hazırladı, “evde denemeyin” uyarısı geldi…
Putin şartlarını açıkladı: Ateşkes planına 10 soru ile yanıt verdi, Kursk için 2 seçenek sundu!
Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri! Okullarda akıllı telefonu yasakladılar
Putin'in mesajı ne? Kamuflajla sahaya indi... Dikkat çeken değerlendirmeler