Suriye'den Kürtlere yeşil ışık

Suriye hükümetinde ulusal Uzlaşma Bakanlığı görevini yürüten Ali Haydar, Rojava bölgesi için "özerklik konusunu görüşmeye hazır olduklarını" söyledi..
Hükümet ile silahsız muhalifler ve ılımlı gruplar arasında diyalog kurmak için oluşturulan "ulusal uzlaşma bakanlığı" görevini yürüten Ali Haydar, Rojava bölgesi için özerkliği müzakere edebilecekleri mesajını verdi.
Irak'ın Kürdistan özerk bölgesinde yayın yapan Rûdaw'a konuşan Ali Haydar, Kürtlerin Rojava olarak adlandırdığı Suriye Kürdistanı için "özerklik konusunu görüşmeye hazır olduklarını" söyledi.
Suriye'de Kürt bayraklarının çekilmesinin kendileri için sorun olmadığını belirten Haydar, geçtiğimiz ay da Türkiye sınırındaki Amude kentinde Kürt yetkililerle biraraya gelmişti.
Suriye Uzlaşma Bakanı, "Suriye hükümeti özerklik meselesini görüşmeye hazır çünkü bu proje hala bir düşünce aşamasında, Kürt yetkililer görüşmede düşüncelerinin değişebileceğini dile getirdi" şeklinde konuşmuştu.
Bilim dünyası Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nu kaybetti
Kur'an-ı Kerim tasarımlı pastaya inceleme
AKP'nin son anket sonuçları açıklandı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...