Süleyman Şah Türbesi havaya uçuruldu

Özel Kuvvetler bölgeyi terk etmeden önce karakol ve türbeyi patlayıcı ile havaya uçururken, türbedeki 3 sandukayı da beraberinde Türkiye'ye getirdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye içinde bulunan ama uluslararası anlaşmalar gereği Türkiye toprağı kabul edilen Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne bu sabaha karşı 50 tankla “yıldırım operasyonu” gerçekleştirdi.
Karakoldaki askerlerin tahliye edilmesinin ardından, operasyona katılan Özel Kuvvetler’in bölgeyi terk etmeden hemen önce karakol ve türbenin bulunduğu alandaki binaları patlayıcı ile havaya uçurduğu öğrenildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu da operasyonla ilgili basın açıklamasında bu bilgiyi teyit ederken, binaların “istismar edilmesinin önüne geçmek için” imha edildiğini söyledi. Bunun IŞİD ya da bölgedeki farklı silahlı grupların karakol binasını el geçirerek kullanmasını engellemek için yapıldığı tahmin ediliyor.
Birliklerin, türbedeki tarihi değeri olan eşyaların bulunduğu 3 sandukayı da beraberlerinde Türkiye’ye getirdiği öğrenildi.
"Şah Fırat" operasyonu dış basında: "Türkiye askerlerini tahliye etti"
Şah Fırat Operasyonundan ilk görüntüler...
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun