hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz kadın cihadçılar IŞİD'in polis gücüne katılıyor

    İngiliz kadın cihadçılar IŞİDin polis gücüne katılıyor
    expand

    Onlarca İngiltere vatandaşı kadın cihadçının IŞİD'e katıldığı ve bir o kadarının da katılmak üzere Türkiye'ye doğru yola çıktığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Telegraph gazetesinde yayımlanan bir haberde İngiltere vatandaşı kadın cihadçıların İŞİD'in kadın polis gücünü yönettikleri ileri sürüldü.

    Haberde, İslamcı teröristlerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan kadınların İslama uygun hareket edip etmedikleri yine sadece kadınlardan oluşan El Khnassa tugayı tarafından denetleniyor.

    İngiliz cihadçı kadınların yönettiği polis gücünün katı kurallara uymayan kadınları cezalandırma yetkisi bulunuyor.

    Gazete, El Khanssaa tugayının IŞİD'ın karargahı olan Rakka'da faaliyet gösterdiğini haber verdi.

    Batılı istihbarat ve güvenlik birimleri, Amerikalı rehineler James Foley ve Steven Sotloff'un Rakka'nın etrafındaki çölde katlediklerini tahmin ediyor.

    El Khanssa tugayındaki İngiltere vatandaşı kadınların Amerikalı gazetecileri katleden ve "Cihadçı John" olarak bilinen zanlının gerçek kimliğini bilebilecekleri düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra'daki King's College'de faaliyet gösteren Uluslararası Radikalleşme Araştırma Merkezi (ICSR) arşatırmacılarına göre, El Khansaaa tugayındaki en önemli figürlerden biri 20 yaşındaki Aksa Mahmud.

    ABD'den IŞİD'e büyük darbe!

    Mahmud'un geçtiğimiz yılın kasım ayında İskoçya'nın Glasgow kentinden Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı biliniyor.

    ABD'den IŞİD'e 5 hava saldırısı

    ICSR toplam 60 kadar İngiltere vatandaşı kadının cihad için Suriye'ye gittiğini tahmin ediyor. Bu kadınlardan 25'inin kimlikleri ve nerede oldukları biliniyor.

    10 soruda IŞİD

    Ölen gencin babasından çarpıcı iddialar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow