hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan'da tecavüz vakalarında ürkütücü artış

    Hindistanda tecavüz vakalarında ürkütücü artış
    expand

    Hindistan'da her gün ortalama 92 kadın tecavüze uğruyor. Ulusal Suç Kayıtları Bürosu (NCRB), tecavüz vakalarının 2013'de yaklaşık yüzde 50 artarak 33 bin 707'ye yükseldiğini açıkladı. 2012'de 24 bin 923 cinsel saldırı olayı bildirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16 bin tecavüz vakasında saldırıya uğrayanların, 18-30 yaşlarındaki genç kadınlardan, 13 bin 304 vakada ise 18 yaşından küçük kız çocuklarından oluştuğunu kaydeden NCRB, başkent Yeni Delhi'deki cinsel saldırıların da iki kat artarak bin 636'ya yükseldiğini belirtti. Rakamlar, başkentte her gün ortalama 4 kadının tecavüze uğradığını ortaya koyuyor.

    NCRB verilerine göre, geçen yıl Mumbai'de 391, Jaipur'da 192 ve Pune'da da 171 tecavüz vakası kaydedildi. En fazla tecavüz vakası, günde ortalama 11 kadının tecavüze uğradığı,toplam 4 bin 335 saldırının bildirildiği Madhya Pradeş eyaletinde görüldü. Madhya Pradeş'i 3 bin 285 vaka ile Rajasthan, 3 bin 63 vaka ile Manaraştra ve 3 bin 50 vaka ile Uttar Pradeş izledi.

    NCRB, tecavüz vakalarının yüzde 94'ünde kurbanın tanıdığı kişilerin saldırısına uğradığını kaydetti. Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye neden olmuştu. Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından, ülke genelinde gösteriler düzenlenmiş ve tecavüze verilen cezalar artırılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Erkeksen tecavüz etmezsin!''

    Hint fotoğrafçıdan 'otobüste toplu tecavüz' kareleri 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow