AB'den Türkiye'ye Rusya uyarısı

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre, Avrupa Birliği (AB), Türkiye hükümetine Rusya'ya uygulanan yaptırımları bozmamasını söyledi.
Habere göre, AB resmi temsilcileri Ankara'ya ziyaretleri öncesinde Türkiye'yi Rusya karşıtı yaptırımlara katılmaları konusunda ikna etmeye çalışacaklar. Avrupalı heyet Türkiye'nin mevcut durumu kötüye kullanmaması ve AB ülkelerinin Rusya'ya göndermesi yasak olan ürünleri Rusya'ya ihraç ederek ek kar sağlamaması konusunda anlaşma sağlamak istiyor.
Ayrıca, Türkiye'ye resmi ziyaretleri sırasında AB yetkilileri Ankara ile IŞİD ile mücadele konusunda işbirliği yapma konusunu masaya yatıracaklar.
"ABD Rusya'da rejimi değiştirmeyi hedefliyor"
Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve aynı zamanda AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımlarından Sorumlu Üyesi Hristos Stilianidis 8-9 Aralık'ta Türkiye'yi ziyaret edecekler.
Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, bu ortak ziyaretin Türkiye'nin aday ülke, kilit partner ve komşu olarak AB için önemini gösterdiği belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Bu komisyonun Türkiye ile AB'nin ilişkilerini geliştirmek istediğine ve ilişkilerimizin stratejik önemini göstermek istediğimize dair bir sinyaldir."
Erdoğan'dan tartışma yaratacak laiklik çıkışı
NSA bakın Türkiye'de kimleri dinlemiş?
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'nin Çin'e uyguladığı tarifeler: Akıllı telefon ve bilgisayarlara gümrük vergisi muafiyeti
27 yaş laneti! Ünlü model Lucy Markovic'in trajik ölümü...
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı