TEOG tercihleri için adım adım yol haritası
TEOG tercihleri için Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, 24 Haziran’da öğrencilerin YEP (Yerleştirme Esas Puan) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velilerin izlemesi gerektiği yol haritasını adım adım anlattı.
Haberin Devamı
/

Eğitimci Hatice Yılmaz, MEB’in internet merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak okulların kontenjan tabloları da ilan edilecek. İlan edilecek kontenjan tabloların da okulları hangi il/ilçelerinde olduğu, tercih kodları, bir önceki yıl ilk yerleştirme de hangi yüzdelik diliminden ve hangi puanla öğrenci aldığı da yayınlanacaktır" diyerek yapılması gerekenleri sıraladı.
/

Girmek istediğiniz okul türlerini seçiniz. (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Meslek Lisesi…)
Haberin Devamı
/

Bu okullardan en çok istediklerinizi ve aynı puan grubundaki okullardan evinize yakın olanları belirleyiniz. (Sayı sınırlaması olmaksızın)
/

Seçtiğiniz okulları en yüksek puanlıdan en düşük puanlı okula doğru sıralayınız. (En küçük yüzdelik diliminden en büyüğe doğru)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Oluşturduğunuz listedeki okullardan yüzdelik dilimi sizin yüzdelik diliminizle aynı olan okullardan tercih listenizin 15. okulu olacak şekilde işaretleyiniz.
/

Hazırlamış olduğunuz listeden üste en çok istediğiniz okula 1.sırada yer verecek şekilde sıralayınız. (14, 13, 12….) ilk 15 tercihinizi belirleyiniz. (Okulların puan aralıklarının fazla olmamasına dikkat ediniz.)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

16. tercihinizden başlayarak 25. tercihinize kadarki okulları aşağıya doğru sıralayınız. Bu okulları kendinizi garantiye almak için seçmeniz gerektiğini unutmayınız. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl TEOG sınavlarına giren öğrenci sayıları arasında belirgin fark olmadığından yüzdelik dilimine düşen öğrenci sayısı değişmeyecektir. Aslında okulların yüzdelik dilimi ile kendi yüzdelik diliminizi karşılaştıran öğrenciler hangi okula girebileceklerini görürler. Dolayısıyla tercih edebilecek okul sayısının 5 olması ile 25 olması arasında anlamlı fark yoktur. Bu liste sadece bir defa kullanılacaktır.
/

Tercih listenizi oluşturduktan sonra öğrenim gördüğünüz okula giderek tercih listenizi okul müdürlüğü aracılığı ile onaylatıp bir örneğini alınız. Okul müdürlüğü tarafından onaylanmış liste geçersiz sayılacaktır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yaptıkları tercihler sonucunda hiçbir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin kayıtları açık liseye otomatik olarak yapılacaktır. Bu nedenle tercih listenizde mutlaka yüzdelik diliminize denk gelen bir okulu yazınız.
/

Yerleştirme sonuçları ise 14 Ağustos 2015 ‘de açıklanacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yaptıkları tercihler sonucunda her hangi bir tercihine yerleşmeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil işlemleri için; 17-21 Ağustos,24-28 Ağustos ve 31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç defa daha ve her değişimde üç okul seçimi kaydıyla tercih başvurusunda bulunabileceklerdir.
/

4 Eylül tarihine kadar yapılan yerleştirme işlemleri sonucunda da her hangi bir tercihine yerleşmeyecek açık listeye düşen öğrenciler 7-10 Eylül tarihleri arasında il/ilçe nakil komisyonlarına başvurabileceklerdir.